Veliko iskustvo i nauk za Bali

Kada je žrijeb u pitanju, definitivno mi zvijezde nijesu bile naklonjene. Grupa jeste bila kategorisana kao “grupa smrti”, ali sam svakako vidio da mogu sa svima da se nosim

4920 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crnogorski e-fudbaler Bojan Tatar na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u e-fudbalu koji je održano u Podgorici nije uspio da prođe grupu, ali Prekomoračkog to nije obeshrabrilo da nastavi da se sprema za Svjetsko koje će se za nekoliko mjeseci odigrati na Baliju.

”Prije svega ovo je bilo jedno veliko iskustvo za mene. Iskreno nisam zadovoljan kako sam završio, ali svakako mi je ovo dobar nauk bio za Svjetsko koje mi predstoji u Indoneziji”, ispričao je “Vijestima” Tatar koji je imao najtežu grupu - grupu A koja je još i prije samog prvenstva dobila naziv “grupa smrti”. Upravo u istoj bila su i dva profesionalna igrača, te našem takmičaru žrijeb nije išao na ruku.

”Kada je žrijeb u pitanju, definitivno mi zvijezde nijesu bile naklonjene. Grupa jeste bila kategorisana kao “grupa smrti”, ali sam svakako vidio da mogu sa svima da se nosim. Kao što si i sama rekla, dva profesionalna igrača su umjela da adekvatno iskoriste moje neiskustvo, a i jedan od njih, predstavnik Turske je igrao finale”, podsjetio je Prekomorački.

On ne krije da mu je vicešampion Evropskog u Podgorici Muđahit Sevimli ujedno bio i najteži protivnik.

”Pa najteži protivnik mi je bio definitivno predstavnik Turske, koji je na kraju igrao finale. Prvi dan mi je sve išlo od ruke, odlično sam igrao i završio na drugom mjestu u grupi. Mogao sam i više bodova da uzmem, ali svakako nisam nezadovoljan bio. Već drugog dana su me iznenadili sa promjenom formacije i to se ispostavilo kao pun pogodak za njih, a loše za mene”, priznaje Tatar koji je nakon što je završio takmičenje, imao svog favorita, te otkriva ko od igrača koji se pojavio na EP u Podgorici ima najveći potencijal:

”Najveći potencijal po mom skromnom mišljenju ima upravo predstavnik Turske. Vidio sam i u grupnoj fazi u mečevima protiv njega da momak maksimalno koristi sve prednosti igrice. Na kraju se ispostavilo da mu to nije bilo dovoljno protiv predstavnika Srbije u finalu, za kojeg sam iskreno i navijao da pobjedi. Navijao sam svakako za predstavnike bivše Jugoslavije koji su se našli u top 4, jer smo mi ipak na kraju krajeva isti narod i ne može mi biti niko bliži od njih na turniru”, zaključuje Tatar.

Bonus video: