Srpski e-sportisti sa najvećom zaradom!

Plate igrača od samih organizacija su uvijek bile privatne, zbog čega tačnu zaradu pojedinaca nikada nećemo imati, ali ono što znamo, jeste koliko su dobili zahvaljujući učešću na turnirima.

12055 pregleda 8 komentar(a)
Foto: PGL
Foto: PGL

Gejming je jedna od najbrže rastućih industrija na svijetu, pa samim tim i nagradni fondovi na esport turnirima rastu iz godine u godinu. Biti esportista više nije misaona imenica, već realnost.

Na našim prostorima situacija ipak nije blistava kao u ostatku svijeta, ali i to se postepeno mijenja. Sve veći broj igrača sa ovih prostora se probija na internacionalnu scenu, zbog čega smo napravili listu igrača sa najvećom zaradom sa turnira. Plate igrača od samih organizacija su uvijek bile privatne, zbog čega tačnu zaradu pojedinaca nikada nećemo imati, ali ono što znamo, jeste zarada sa turnira.

Na desetom mjestu se nalazi možda i najpoznatije ime domaće Dote, Nikola ”LeBronDota” Popović. Igrao je za nekoliko poznatih organizacija kao što su NAVI i B8, a ukupno je zaradio $37.981.

Jedno mjesto iznad pripada još jednom iskusnom igraču, poznatom svakome ko je ikada pratio domaću Counter Strike scenu. Radi se o Luki ”emi” Vukoviću, IGL-u Partizana, koji je tokom svoje karijere igrao za gotovo svaku najbolju domaću ekipu, ali i nekoliko velikih internacionalnih timova, kao što su CR4ZY, FPX i GODSENT. On je zaradio $43.914.

CS:GO, Emi
foto: ESL / DreamHack Counter-Strike

Na osmom mjestu se nalazi Jovan ”Naylup” Tomašević, jedini PUBG igrač na ovoj listi. Ovaj momak možda nije tako poznat u domaćoj zajednici, ali je svoje ime izgradio igrajući za Entropiq. On je do sada zaradio $45.810.

Iznad njega je još jedan Counter Strike veteran, Nestor ”LETN1” Tanić, IGL jedine domaće CS:GO postave koja se ikada plasirala na Major turnir. Svoju igračku karijeru završio je 2020. godine, a od tada je uglavnom uzimao trenerske ili menadžerske uloge. Sada nastupa kao trener TYLOO-a, a u karijeri osvojio $64.904.

Na šestom mjestu se nalazi Aleksandar ”Beastyqt” Krstić, jedini igrač koji je na ovoj listi uspio da osvoji turnire u dvije različite igre, Starcraft II i Age of Empires IV! Vjerujem da mnogi nisu čuli za ovog momka, ali je on do sada uspio da osvoji $78.759, zbog čega se i nalazi ovako visoko na listi!

Peto mjesto pripada igraču koji je se proslavio igrajući u Njemačkoj i Sjevernoj Americi, a to je čuveni Nikola ”LEGIJA” Ninić. Nastupao je za mousesports, BIG, Envy, NRG i za to vrijeme je uspio da osvoji $85.919.

LEGIJA, BIG
foto: Starladder

Na četvrtom mjestu se nalazi još jedan veteran esporta, Darko ”Daut” Dautović, jedan od najpoznatijih Age of Empires II igrača na svijetu! Osvajao je mnoge velike turnire, a tokom karijere uspio je da zaradi $133.629. Naš intervju sa čuvenim Dautom možete pročitati ovdje!

Na prva tri mjesta se nalaze čak dva Fortnite igrača, a prvi od njih na ovoj listi jeste Nikola ”TruleX” Krudulj, koji je u svojoj karijeri uspio da osvoji $220.840! Najveći dio toga dolazi sa Fortnite Champion Series-a, kada je zajedno sa još dvojicom Balkanaca osvojio prvo mjesto i nagradu od $300.000!

Vicešampion biće najuspješniji srpski kanteraš, Nemanja ”nexa” Isaković, bivši član G2-a i trenutni IGL OG Esportsa! Svi dobro znaju ko je ovaj momak, pošto spada u jednog od najboljih igrača na svijetu. Smatramo da njegova karijera nije ni blizu kraja, zbog čega će ova brojka sigurno kroz nekoliko godina biti još veća! On je do sada zaradio $377.954.

Prvo mjesto pripada kao što smo i najavili jednom Fortnite igraču. Verujem da mnogi nisu ovo očekivali, ali najveću zaradu je ostvario Aleksa ”Queasy” Cvetković, koji je osvojio $575.965. Ovaj dvadesetogodišnjak je jedan od najboljih Fortnite igrača na svijetu, a samo u ovoj godini je osvojio $279.150.

Da li ste očekivali ova imena? Ko vas najviše iznenadio, a ko vam nedostaje?

Bonus video: