Srpski studio Bigosaur najavio novu puzzle igru – Block Buster Billy

Posle hit naslova Son of a Witch i Crypto Miner Tycoon Simulatora, Bigosaur studio sprema novu poslasticu za sve ljubitelje mozgalica

4650 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bigosaur Studio
Foto: Bigosaur Studio

Block Buster Billy (BBB) je puzzle igra sa simpatičnom pikselizovanom grafikom, čiji je gejmplej Bigosaur studio, na čelu sa Milanom Babuškovom, uporedio sa onim iz Baba is You. Ono što BBB čini jedinstvenim, jeste to što se, umjesto riječi, slažu blokovi sa brojevima i matematičkim operacijama. Iako ovo možda zvuči pomalo zastrašujuće, pogotovo za ”matematikomrzce”, u pitanju su samo osnovne operacije sa malim brojevima.

Bigosaur Studio, gejming, Block Buster Billy
foto: Bigosaur Studio

Da biste prešli svaki nivo, morate da pomjerate blokove kako biste formirali odgovarajuću jednačinu koristeći brojeve i operacije na raspolaganju. Kada formirate tačnu jednačinu, blokovi koje ste koristili će se pretvoriti u jedan veći blok, koji potom morate da pomjerite na odgovarajuću lokaciju kako biste prešli nivo, gdje je svaki nivo teži od prethodnog. Ako ste ljubitelj puzli i volite izazov, BBB je prava igra za vas!

Bigosaur Studio, gejming, Block Buster Billy
foto: Bigosaur Studio

BBB se trenutno nalazi u alfa fazi, i biće dostupan za PC (Steam) i Nintendo Switch. Bigosaur studio planira da izbaci igru na Steam krajem decembra, dok će verzija za Switch stići mjesec dana kasnije.

Izvor: Play!Zine

Bonus video: