velika renesansa za globalnu gejming industriju

CD Projekt Red najavio novu Witcher trilogiju, Cyberpunk nastavak, kao i misteriozni novi projekat

Ovo je srećan dan za sve fanove CD Projekt Red igara. Naime, čuveni poljski studio je zvanično otkrio da trenutno radi na čak pet novih projekata!

1527 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CD Projekt Red
Foto: CD Projekt Red

Među najavljenim igrama su nova Witcher trilogija, još dvije igre iz Witcher univerzuma, nastavak za Cyberpunk 2077, kao i potpuno novi projekat koji se trenutno nalazi u konceptualnoj fazi razvoja. CDPR je takođe potvrdio da će gotovo svaka od ovih igara imati multiplayer opciju.

CDPR je otkrio radne nazive svih najavljenih igara, kao i koji studiji će na njima raditi.

Nova Witcher trilogija će početi sa igrom ”Polaris”, koja se trenutno nalazi u fazi pretprodukcije. CDPR je naglasio da planira da isporuči čitavu trilogiju u narednih šest godina, što znači da će Polaris potencijalno izaći krajem 2024. godine. Ako pogledamo prethodnu trilogiju, Witcher 3: Wild Hunt je izašao 2015. godine, osam godina nakon originalnog Witchera.

Na sljedećoj Witcher igri, ”Sirius”, radiće studio Molasses Flood. CDPR je otkrio da će Sirius biti ”potpuno drugačiji” u odnosu na prethodne Witcher igre, kao i da će posjedovati i singleplayer i multiplayer režim igre.

Poslednji Witcher projekat koji je najavio CDPR je ”Canis Majoris”. CDPR tvrdi da će Canis Majoris biti ”punokrvna Witcher igra”, ili drugim riječima, klasični singleplayer open world RPG. Na Canis Majorisu će takođe raditi odvojeni studio, na čelu sa iskusnim programerima koji su radili na prethodnim Witcher igrama.

Manje od dvije godine nakon izlaska originalne igre, CDPR je najavio i nastavak za Cyberpunk 2077, pod radnim nazivom ”Orion”. CDPR je naglasio da će Orion izaći tek nakon nove Witcher trilogije, što znači da ćemo se solidno načekati. Na Orionu će raditi novi studio oformljen u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na kraju, CDPR je najavio i projekat koji će biti smješten u potpuno novom univerzumu - ”Hadar”. Sve što znamo o igri jeste da se nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja.

Kojoj od ovih igara se vi najviše radujete?

Izvor: Play!Zine