Najveći Dota 2 CEE Champions kvalifikacioni turnir

Nagrada za osvojeno prvo mjesto je 500 eura i direktan plasman ekipe u glavnu fazu takmičenja

21134 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FiveG
Foto: FiveG

Poznati regionalni "CEE Šampionat" se vratio ne e-Sport scenu sa novom sezonom i nagradnim fondom od 10.000 dolara sa turnirom u DOTA2!

Pored Saveza elektronskih sportova koji je dugogodišnji partner CEE, ove jeseni u saradnji sa FiveG brendom 15. i 16. oktobra u igraonici „E Centar“ u Podgorici održaće se najveći Dota 2 CEE Champions kvalifikacioni turnir, sponzorisan od strane Intela. Nagrada za osvojeno prvo mjesto je 500 eura i direktan plasman ekipe u glavnu fazu takmičenja.

Prijave za kvalifikacioni turnir su popunjene, a za prvo mjesto boriće se šest ekipa i to:

GRUPA A: Tigrevi TrueGamer RSP

GRUPA B: Team Reapers eCentar Montenegro

Dota 2
foto: FiveG

Mečevi kvalifikacionog turnira počinju u subotu 15. oktobra, a igraće se sljedećim rasporedom: 10:00h GRUPA A / Tigrevi vs Truegamer 12:00h GRUPA A / Truegamer vs RSP 14:00h GRUPA A / Tigrevi vs RSP 16:00h GRUPA B / Team Reapers vs Montenegro 18:00h GRUPA B / eCentar vs Montenegro 20:00h GRUPA B / Team Reapers vs eCentar

Dota 2
foto: FiveG

Dva najbolja tima iz obje grupe igraće u playoff-u u nedjelju, a borba za prvo mjesto počinje od 12 časova.

Mečeve kvalifikacionog turnira komentarisaće Vladimir Roganović i Pavle Šturanović, a mogu se pratiti oba dana uživo na YouTube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore, na sljedećem ovom linku.

Komentatori: Vlado i Pavle
Komentatori: Vlado i Pavlefoto: FiveG

U prvoj sezoni ovog turnira timovi iz 18 zemalja će se takmičiti za titulu šampiona CEE i nagradni fond od 10.000 dolara. Cilj organizacije je pružanje prilike svakom timu u regionu da se takmiči na međunarodnom nivou, bez obzira na njihov prethodni plasman ili uspjeh.

Najbolja 32 tima iz svih zemalja će se takmičiti na glavnom turniru koji će biti održan online u period od 9. novembra do 4. decembra. Ekipa koja osvoji turnir biće šampion CEE regiona.

Bonus video: