Ekipa „MONTENEGRO“ osvojila kvalifikacioni turnir za CEE champions!

Ko god je pratio livestream turnira, imao je priliku da prati odlično takmičenje, a pobjednika smo čekali do posljednjeg turnira jer je finalni okršaj između finalista, zahtijevao i odigravanje treće, odlučujuće runde

11480 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Juče je završen CEE DOTA 2 kvalifikacioni turnir koji je organizovao Savez elektronskih sportova Crne Gore u saradnji sa partnerima "FiveG" i igraonicom " E Centar".

Ko god je pratio livestream turnira, imao je priliku da prati odlično takmičenje, a pobjednika smo čekali do posljednjeg turnira jer je finalni okršaj između finalista, zahtijevao i odigravanje treće, odlučujuće runde.

CEE Dota2
foto: SESCG

Dan je započeo starim rivalstvom, ali istovremeno i novim. True gamer ekipa se sastoji od bivših saigrača kapitena ekipe Montenegro, Despea, te su ukrstili mačeve po prvi put nakon dugo godina.

Drago Medenica poznatiji kao "cooldaddy" iliti hladni tatica bio je ubijeđen da će poraziti bivšeg kapitena i u prvom gejmu to mu je i pošlo za rukom. Stvari su se odvijale prema planu, dok je ekipa Montenegro igrala dosta uplašeno, ili je to samo bio prvi gejm u danu pa dok se tijelo ne navikne na tu atmosferu i pritisak kao i dok ne postigne radnu temperaturu.

Međutim u drugom i trećem gejmu prvog polufinalnog meča ekipa Montenegro izvadila je Linu iz rukava i vlado_skaljari je odigrao gejm života u drugoj partiji ovog meča te spriječio True Gamer ekipu da ih eliminiše laganim 2-0 skorom.

U trećem gejmu opet lina, ali ovoga puta uz pomoć ostatka ekipe, nevjerovarna energija u ekipi Montenegro preovladala je ECentar igraonicom i osigurala im plasman u finale. Sa druge strane eCentar ekipa je bez ikakvih problema u dominantnom stilu savladala ekipu RSP koja je u prvom gejmu bila potpuno nedorečena, dok je u drugom pružila znatno više otpora. Te su se u finalu našle obje ekipe iz B grupe i uz dogovor obje strane kao i organizatora odlučili su da će se igrati finale u formatu BO3, umjesto BO5 jer su mnogi igrači morali uhvatiti poslednji autobus za povratak kućama.

U Finalu atmosfera je bila na vrhuncu. Montenegro je poveo 1:0 laganom pobjedom zahvaljujući Hefeovom magnusu koji je u potpunosti preuzeo inicijativu i demolirao nemoćnog protivnika. U drugoj partiji stvari su malo izmakle kontroli zahvaljujući precizno odabranom posljednjem heroju ekipe eCentar. Bio je to Fantom Lancer na kojega ekipa Montenegro nije imala odgovor te je nakon 52 minuta mučenja propustila priliku za 2-0 perfektnim rezultatom.

Odlučujuća partija večeri, partija od koje zavisi sve. To je trenutak kada se igrači vrate svojim komfort herojima koje vole da igraju te su obje ekipe imale izvandredan pik. Sve se odlučilo unutar gejma. Vlado_skaljari je masakrirao sa Linom dok je Purple Unicorn odigrao neuništivog Clinkza, Hefe je imao perfektan gejm na svom Rexaru, te je Nick Wilde sa svojim Earth Spiritom uspio napraviti razliku u gejmu. Despe standardan na svom posicija 5 Daunbrejkeru.

CEE Dota2
foto: SESCG

Zahvaljujući perfektnoj i disciplinovanoj igri polako su 55 punih minuta gasili plamen eCentar ekipe i njihove Void+Invoker notorne kombinacije. Time je ekipa Montenegro osigurala sebi plasman na Intelov turnir čija će grupna faza početi sredinom idućeg mjeseca.

Nadamo se najboljim rezultatima protiv najboljih ekipa svijeta.

Bonus video: