Pobjednici Campus Clutch turnira idu na Svjetsko finale u Brazil

Iako je VALORANT igra pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po pet igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, VALORANT je igra zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe

12545 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Prvi svjetski studentski gejming turnir po drugi put stiže u Crnu Goru - sa nagradama za koje se vrijedi boriti!

Red Bull Campus Clutch turnir uključuje više od 50.000 studenata sa 300 univerziteta u 50+ zemalja, koji će istovremeno, učestvovati na više od 400 takmičenja širom svijeta kako bi ušli u jedino svjetsko finale u Valorantu!

Za organizaciju događaja kao i prošle godine, odgovoran je RedBull uz Savez elektronskih sportova Crne Gore, uz partnere FiveG, Kodio, Pc Gamer, te Vijesti kao medijski partner.

Iako je VALORANT igra pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po pet igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, VALORANT je igra zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe.

Kako je riječ o turniru sa ekipama iz 50 različitih zemalja, konkurencija je ogromna, a bitka za prvo mjesto definitivno će biti teška, taktički iscrpljujuća i napeta. Ali ipak na kraju, nagrada za najbolje od najboljih je neprocjenjiva – crnogorski finalisti idu direktno na svjetsko finale u Valorantu, koje bi trebalo da se održi u Brazilu u decembru ove godine.

Ekipa koja osvoji drugo mjesto dobija 5 x 100€ koje je obezbijedio Five G, a trećeplasirana ekipa dobija pet gejming setova koje je obezbijedio PC Gamer.

Prošle godine, premijernim izdanjem Red Bull Campus Clutch-a prodefilovalo je više od 50.000 studenata širom svijeta koji su učestvovali i borili se za titulu najboljeg Valorant tima na svijetu.

Perspektiva prošlogodišnji šampion

Prošle sezone, ekipa “Perspektiva” je osvojila nacionalne kvalifikacije i osim vrijednih nagrada, ostvarila plasman u regionalne kvalifikacije koje su organizovane online. U glavnoj fazi, protivnik naše zemlje je bila Hrvatska, a Perspektiva se odlično snašla u meču no nakon dvije bliske mape, ipak nije ostvarila prolaz u dalji tok takmičenja.

ekipa PErspektiva
foto: Privatna arhiva

Kapiten Perspektive je bio Radovan “Brax” Vojinović.

"Red Bull Campus Clutch je zaista sjajan projekat i prilika za sve mlade igrače, studente u Crnoj Gori da pokažu svoje umijeće u Valorantu, te na najbolji način predstave ne samo svoj univerzitet već i svoju zemlju. Prošle godine, bili smo jako blizu da prođemo u playoff fazu takmičenja, ali ove godine je ono i dosta primamljivije za sve igrače, te smatram da će odličan nagradni fond te put u Brazil biti glavni pokretači svim ekipama da se prijave", kazao je Vojinović te pozvao sve studente u Crnoj Gori koji igraju Valorant, ili su čak tek počeli da ga igraju, da se prijave za ovaj turnir i steknu odlično iskustvo, a možda i dio nagradnog fonda.

"Iz svog dugogodišnjeg iskustva u esport takmičenjima, zaključio bih da su iznenađenja uvijek moguća, samo je potrebno vjerovati, te iz tog tazloga, nevezano za rank, vrijeme koje igrate, ili količinu umijeća, uvijek je moguće pobijediti. Nema izgovora, prijavite se", poručuje Brax.

Jedan od igrača "Perspektive" Krsto “Krle” Popović ističe da je Campus Clutch nešto novo na našim prostorima.

"Prošla sezona je zaista bila fenomenalna. Prve sezone je bila izuzetna konkurencija, ali sam sa svojim saigračima uspio da predstavljam Crnu Goru na regionalnim kvalifikacijama, a s obzirom da pobjednici nacionalnih kvalifikacija ove godine idu u Brazil, eto možda prilike da se ponovo slična ekipa skupi istim povodom. Primamljiva stvar je i nagradni fond koji sam siguran da će privući mnogo igrača, a svim svojim kolegama studentima bih poručio da se prijave za Redbull Campus Clutch", ističe Krle.

Nemaš ekipu? Trk na Discord Saveza elektronskih sportova Crne Gore!

Partner ovogodišnjih kvalifikacija je kao i prošle godine, Savez elektronskih sportova Crne Gore, a da bi prijavni proces bio što jednostavniji, igrači došli do svih željenih informacija, ali i potencijalno skupili ekipu i upoznali druge studente, otvorena je posebna sekcija “Red Bull Campus Clutch” na oficijalnom discord serveru Saveza.

Discord serveru možete pristupiti skeniranjem QR koda na promo materijalu, ili putem linka: (https://discord.gg/ZcJmtCtCrj)

Bonus video: