Spektakl za ljubitelje e-Footballa

Turniru u simulaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu biće održan 6. novambra u Podgorici

17247 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Plakat
Foto: Plakat

Još desetak dana ostalo je do prvog u seriji turnira u e-Footballu. Samo nekoliko mjesta je ostalo upražnjeno za sada, a turnir koji će biti generalna proba pred start crnogorske lige čiji je početak planiran za kraj tekuće godine, naišao je na na sjajan odziv, što dovodi do zaključka da nas 6. novembra očekuje pravi spektakl u E Centar igraonici.

Sistem takmičenja je nalik onome koji se igra na najvećoj fudbalskoj smotri - svjetskom prvenstvu u fudbalu. Naime, 32 igrača, u otvorenom žrijebu, biće raspoređeni u osam grupa, dakle, po četiri igrača u svakoj. Igraće svako sa svakim po jednom, a u nokaut fazu prolaze dva najuspješnija igrača iz grupe, Za pobjedu se uzima tri boda, dok neriješen rezultat donosi po bod. U slučaju da dva ili više igrača budu imala isti broj bodova, o učesniku top 16 faze odlučivaće gol-razlika. Nokaut faza počinje po završetku grupa, od osmine finala, gdje će se po poznatom sistemu, ukrštati prvoplasirani sa drugoplasiranim iz susjedne grupe. Cijela eliminaciona faza igraće se na dvije dobijene utakmice (BO3), sem u slučaju finala, gdje će jedan od igrača morati obezbijediti tri pobjede nad protivnikom (BO5).

Efudbal
foto: SESCG

Prijave traju do 1. novembra (na IG stranici mne_efootball) kada će se kompletirati spisak učesnika, dok će se 4. novembra na zvaničnoj YouTube stranici Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) prenositi žrijeb uživo.

Turnir će se odžati 6.novembra, s početkom u 12 časova, u igraonici E Centar.

Bonus video: