Crna Gora postala punopravna članica Evropske Esport Federacije

Sve projekte, dostignuća i uspjehe, na sjednici u Švedskoj prezentovala je generalna sekretarka Saveza elektronskih sportova Crne Gore, Nevena Marković

31650 pregleda 11 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Danas je u Stokholmu održana godišnja sjednica Evropske Esport Federacije na kojoj je, izmedju ostalih, učestvovala i naša država, sa svojim predstavnikom Savezom elektronskih sportova Crne Gore.

Na sjednici je održano i glasanje o prijemu novih država članica, a bitna stavka je i proglašenje naše zemlje punopravnom članicom prestižne federacije.

Napominjemo da je Savez elektronskih sportova Crne Gore krovna organizacija kada je u pitanju Gejming i Esport u Crnoj Gori, a svojim radom u prethodnom periodu dokazala da može da bude konkurent ne samo regionu, već i esport organizacijama u čitavom svijetu.

SESCG Stokholm
foto: SESCG

Kroz organizaciju preko 500 turnira kroz istoriju svog rada, te organizacijom jednog od najvećih takmičenja u regionu, “Evropskog prvenstva u Efootball-u” u okviru najveceg regionalnog Sci-Tech i Gejming festivala “Efest”, Savez je sasvim zasluženo stekao zvanje punopravnog člana Evropske Esport Federacije (EEF) i dodatnu podršku i povjerenje te organizacije.

Sve projekte, dostignuća i uspjehe, prezentovala je na sjednici generalna sekretarka Saveza elektronskih sportova Crne Gore, Nevena Marković, a pored nje u Stokholm su otputovali i predsjednik Saveza Filip Šoć, te Nikoleta Vukčević iz kompanije FiveG, koja je jedan od glavnih partnera Saveza.

Bonus video: