Dota 2 šampion završava karijeru i odlazi da služi vojni rok

Po završetku ovogodišnjeg Internationala počeo je neizbježan ”roster shuffle”. Mnogi igrači su već prešli u druge organizacije, dok su se neki zvanično penzionisali. Jedan od ovih igrača je bivši carry ekipe Team Liquid, Lase ”Matumbaman” Urpalainen.

9105 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Valve
Foto: Valve

Iako Matu nije otkrio konkretne planove za naredni period, nedavno smo saznali da će uskoro započeti služenje obaveznog vojnog roka. Prema informacijama sa Vikipedije, Finci su u obavezi da odsluže 165, 255 ili 347 dana roka, što znači da će Matumbaman biti odsutan bar pet mjeseci.

Ostvarivši odličan plasman na TI5 sa svojom ekipom MVP Phoenix, Park ”March” Tae-von je 2016. godine takođe započeo svoj vojni rok u Južnoj Koreji. Njegov rok je trajao ukupno 23 mjeseca, nakon čega se 2018. godine vratio na profesionalnu Dota 2 scenu. March je od tada uglavnom nastupao kao trener, a njegova posljednja ekipa bila je T1, koja se takmičila na ovogodišnjem Internationalu.

Za razliku od Marcha, Matumbaman je izjavio da je njegova profesionalna karijera definitivno gotova, mada nikad se ne zna sa Dota 2 igračima.

Liquid je International 11 završio na 3. mjestu, osvojivši novčanu nagradu od 1.699.043$.

Šta vi mislite, da li će se Matu vratiti na profesionalnu Dota 2 scenu?

Izvor: Klan RUR

Bonus video: