Nastaviće razvoj e-sport scene

Danas je Crna Gora prepoznata kao jedna od najpovoljnijih destinacija za ljubitelje ove industrij

23807 pregleda 22 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Ministar sporta i mladih Crne Gore, Vasilije Lalošević, ugostio je danas predstavnike Saveza Elektronskih sportova Crne Gore, a ovom prilikom su pokrenute i brojne važne teme koje kao krajnji cilj imaju obostranu korist.

"Ministarstvo sporta i mladih, na čijem je čelu ministar Lalošević oduvijek je pružalo podršku Savezu Elektronskih sportova Crne Gore (SESCG), ali i prepoznavalo potencijal u ovoj najbrže rastućoj industriji u svijetu", rekao je predsjednik SESCG Filip Šoć.

Esport sve više uzima maha u zemljama širom svijeta, a kako je Savez Elektronskih Sportova Crne Gore jedan od prvih koji su krenuli, ne samo sa lokalnim, već i sa regionalnim i svjetskim djelovanjem, danas je Crna Gora prepoznata kao jedna od najpovoljnijih destinacija za ljubitelje ove industrije.

Nakon što je u sklopu e-Festa održanog u septembru Podgorica dobila istorijsku priliku da bude domaćin Evropskog prvenstva u jednoj od najpopularnijih simulacija sporta današnjice - e-Footballu, naša zemlja je na godišnjoj sjednici Evropske e-Sport federacije postala punopravna članica.

“Zahvaljujući nesebičnoj podršci Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, SESCG može da nastavi sa razvojem i bilježenjem rezultata na svjetskoj e-Sport sceni, da bude domaćin navjećih svjetskih takmičenja, ali i da Crna Gora bude prepoznata kao destinacija za gejmere", dodao je Šoć.

Ovom prilikom ministru Laloševiću je uručena i plaketa zahvalnice od strane Evropske Esport Federacije (EEF), za dosadašnji doprinos razvoju ove oblasti na području Evrope.

Bonus video: