Kvalifikacije za Campus Clutch u nedjelju, pobjednici idu u Brazil

"Igra se u timovima od po pet igrača, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe"

16209 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Red Bull campus Clutch
Foto: Red Bull campus Clutch

Kvalifikacije za prvo svjetsko studentsko takmičenje u igri Valorant - Red Bull Campus Clutch održaće se u nedjelju 13. novembra sa početkom u 12 časova.

Kvalifikacije će, saopštili su organizatori, biti uživo strimovane i mogu se pratiti na Twitch kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

"Valorant je igra koju su stvorili Riot Games, kreatori League of Legends, zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy. Igra se u timovima od po pet igrača, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe. Red Bull Campus Clutch uključuje više od 50.000 studenata sa 300 univerziteta u 50+ zemalja, koji će istovremeno, učestvovati na više od 400 takmičenja širom svijeta kako bi ušli u jedino svjetsko finale u Valorantu", navodi se u saopštenju.

Pobjednici će otići na svjetsko finale u Valorantu koje će se održati u Brazilu u decembru.

"Ekipa koja osvoji drugo mjesto dobija 5 puta po 100 eura koje je obezbijedio Five G, a trećeplasirana ekipa dobija pet gejming setova koje je obezbijedio PC Gamer", kazali su.

Kako navode prošlogodišnjim premijernim izdanjem Red Bull Campus Clutch-a prodefilovalo je više od 50.000 studenata širom svijeta koji su učestvovali i borili se za titulu najboljeg Valorant tima na svijetu.

Zainteresovani se mogu prijaviti i dobiti sve potrebne informacije na sljedećem linku, a moguće se prijaviti se do 13. novembra u 11 časova.

Finale Red Bull Campus Clutch turnira će biti održano u nedjelju 20.novembra.

Bonus video: