Nezaboravna gejming zabava za desetine hiljada posjetilaca uzrasta od tri do 103!

Beogradski sajam je proteklog vikenda bio “svijet u malom” bar kada je sektor gejminga u pitanju. Nakon dvogodišnje pauze zbog Covid pandemije, Games.Con, najveći i najpoznatiji gejming događaj u regionu ugostio je, razmrdao i oduševio desetine hiljada posjetilaca različitih uzrasta koji su ushićeno šetali od štanda do štanda i uživali u mnoštvu najkvalitetnijeg sadržaja koji su organizatori marljivo pripremali mjesecima unazad

1578 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Radovan Rosić
Foto: Radovan Rosić

Turniri, takmičenja, giveaway, novosti, gejming, anime, pop kultura, đuskanje, tehnika i tehnologija spojili su se u hali 1 i hali 2 i učinili da ovogodišnji Games.Con bude jedan od najuspješnijih ovogodišnjih manifestacija, na radost i oduševljenje svih.

gamescon, gamescon 2022
foto: Radovan Rosić

Najveće interesovanje je kao i uvijek bilo za esport i boardgame turnire za koje se prijavilo preko 3.000 takmičara, ali ništa manje pažnje publike nisu dobili ni Cosplay revija, Airsoft, trka dronova, mačevanje, laser tag, virtuelna realnost, Stress Out soba i mnoge druge.

gamescon, gamescon 2022
foto: Radovan Rosić

“Organizovanje ovakvih manifestacija iziskuje puno truda, energije i strpljenja. Ali pop kultura i igra, baš kao i kultura predstavljaju suštinsku potrebu čovjeka i nakon svake manifestacije, kada se dese brojne interakcije posjetilaca, proizvođača, content makera, publishera i mnogih drugih, osjećamo da je jedna misija ispunjena, a i da su posjetioci proveli jedan nezaboravan dan sa nama. I tako bude svaki put.” rekao je Boško Đorđević, programski direktor i idejni tvorac ove manifestacije.

gamescon, gamescon 2022
foto: Radovan Rosić

On je dodao i da, kada je prije osam godina, još kao pozorišni reditelj došao na ideju da se pokrene ovaj festival, nije mogao ni da sanja da će biti ovoliko masovan.

gamescon, gamescon 2022
foto: Radovan Rosić

Games.CON je i ove godine ugostio gejmere, jutjubere, tiktokere, malce, tinejdžere, a i one malo starije i svako od njih će se složiti u jednom - za nama je neponovljiv događaj kojem se radujemo i sledeće godine!