Bali savršena destinacija za odmor i za gejming

Naši reprezentativci startuju sa posljednjim pripremama

11036 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorska e-reprezentacija doputovala je na Bali gdje 2. decembra startuje Svjetsko prvenstvo u e-sportu.

Takmičenje u čak šest naslova biće održano u kompleksu gdje je smješteno preko 600 takmičara iz 120 zemalja.

Dane pred početak zvaničnog takmičenja crnogorski reprezentativci u igricama e-Football, CS:GO i TEKKEN 7 imali su vremena i da se odmore.

”Bali predivno ostrvo, a Indonezija prelijepa zemlja. Ljudi sa Balija su izuzetno ljubazni. Što se utisaka tiče ne mogu još uvijek da kažem nešto konkretno, ali za prva dva dana provedena ovdje u kompleksu mogu reći da zaista uživam”, kazao je Vijestima e-fudbaler Bojan Tatar.

SESCG
foto: SESCG

”Situacija je trenutno takva da igrači ne mogu izaći iz kompleksa dok se ne završi takmičarski dio. Tako da dosta vremena provodimo u kompleksu, imamo vremena i za odmor i za treninge”, dodaje Tatar.

Svi naši reprezentativci takmičenje će početi 3. decembra.

”Ostavio sam glavne pripreme za dan pred početak e-Footballa kada ću trenirati pored Vučete Šćepanovića sa još nekim momcima iz drugih zemalja”, obećava Tatar koji je, kao i na EP u Podgorici u grupi A. No za razliku od takmičenja u Podgorici, na Baliju grupa A nije “grupa smrti”, pa se Tatar nada da će uspjeti da izbori mjesto i nakon grupne faze.

Naša reprezentacija
Naša reprezentacijafoto: SESCG

Dočekom na Baliju zadovoljan je i kapiten kanter ekipe Vučeta Šćepanović.

”Doček je bio fenomenalan. Kultura i gostoprimstvo su ostavili jak utisak na mene”, priznaje Šćepanović, koji će sa svojom ekipom posljednje pripreme početi dan ranije u odnosu na Bojana.

”Finalno vježbanje startuje danas. Pokušavamo da se pripremimo taktički za sve protivnike koji nas očekuju”, tvrdi on i dodaje da je konkurencija u njihovoj grupi E.

”Čini mi se da imamo najtežu grupu na cjelokupnom prvenstvu, ali osjećaj kada predstavljate svoju državu je poseban, tako da nije isključeno da iznenadimo pojedine favorite”, obećava Šćepanović.

Sve detalje o SP u e-sportu moći ćete da pratite na portalu Vijesti. M.V.

Bonus video: