Tatar: Naučio sam kako treba igrati za svoju zemlju

Crnogorski reprezentativac među 20 najboljih e-fudbalera na turniru

2775 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Nikoleta Vukčević
Foto: Nikoleta Vukčević

Crnogorski e-fudbaler Bojan Tatar zvanično je među 20 najboljih igrača e-Footballa na svijetu. Na Svjetskom prvenstvu u čak šest naslova koji se od početka mjeseca održava na Baliju, Tatar je naš najuspješniji reprezentativac. Naime, jedini je uspio da prođe grupnu fazu takmičenja, a tokom iste nije pretrpio nijedan praz.

U dva meča koje je igrao juče Tatar je pobijedio predstavnika Maldiva 2:1, a u osmini finala izgubio od reprezentativca Iraka 2:0, što ga je koštalo daljeg učešća na Svjetskom prvenstvu.

”Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali svakako smatram da sam mogao i u Top osam da uđem. Falilo mi je malo sreće u posljednjem meču, ali svakako dobar turnir je iza mene”, prokomentarisao je za Vijesti nakon mečeva Tatar.

Nakon što je grupnu fazu prošao bez poraza, samo sa dvije neriješene runde, otkrio je šta ga je to u daljem takmičenju koštalo poraza:

”U grupi su mi bili reprezentacija Gane, Surinama, Uzbekistana i Maroka. Grupnu fazu sam završio na prvom mjestu sa šest pobjeda i dvije neriješene utakmice. Ispao sam među 16 najboljih od momka iz Iraka, koji je izvanredan igrač, ali iskren da budem smatram da je nezasluženo prošao”, iskren je Tatar, te otkriva da li se tokom čitavog prvenstva držao jednog tima i jedne taktike.

”Cijeli turnir sam igrao sa ekipom Rome u formaciji 4-3-3. Svima je bilo čudno, jer sam jedini igrao sa Romom, ali sam takođe i zbog toga dobio pohvale od većine takmičara”, otkriva Tatar za kojeg je predsjednik crnogorskog Saveza elektronskih sportova Filip Šoć istakao da će uvijek imati mjesto u reprezentaciji kao igrač ili kao trener. Na pitanje šta je naučio zahvaljujući ovom takmičenju, odgovara:

”Pa naučio sam prije svega kako treba da se igra za svoju zemlju. S obzirom na to da sam postigao najveći uspjeh u istoriji Crne Gore na gejming sceni, vidjećemo da li ću na narednom prvenstvu biti u ulozi takmičara ili selektora. Svakako vrijeme je pred nama i vidjećemo šta će biti”, zaključuje Tatar.

Njegovom igrom na virutelnom terenu prezadovoljan je i Šoć.

”Bojan je pružio najbolje mečeve jer do sada niko nikad iz Crne Gore nije na turniru igrao na ovakvom nivou, pogotovo protiv takmičara iz Iraka. To je najbolji meč u njegovoj karijeri, ali je imao manje sreće od protivnika. Taj momak je prošao u Top 8 i upravo zahvaljujući utakmici sa Bojanom jedan je od favorita za osvajanje turnira u e-Footballu”, istakao je Šoć, koji Tatara vidi kao dio reprezentacije.

”U budućnosti ga vidim mimo igranja, jer ako bude najbolji i naredne godine, naravno da će predstavljati Crnu Goru, ali on ima sjajan autoritet koji je izgradio u e-Footballu kao kapiten Budućnosti u modu 11v11. Pokazao je da može da bude fenomenalan i da prati sve timove i reprezentacije, da ih dovede u red da tu postoji poštovanje, dobar međuljudski odnos. Mnogo je napravio sa e-klubom Budućnost, pokazao je da treningom i radom može da se postigne dosta. Tako da mi je plan da ove mlađe generacije rade sa njim kao sa glavnim trenerom i naprave dobre rezultate u budućnosti”, zaključuje Šoć

Pored Tatara, Crnu Goru su na ovom takmičenju predstavljali još i Branko Jugović u igrici TEKKEN 7, kao i CS:GO reprezentacija koju je predvodio Vučeta Šćepanović. Ni Jugović ni S:GO reprezentacija nijesu prošli grupnu fazu takmičenja.

Bonus video: