The Game Awards 2022: Igra godine, novi trejleri i Bil Klinton

Prošle večeri se održao jedan od najiščekivanijih događaja na gejmerskoj sceni, Game Awards

11581 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Na višečasovnoj dodjeli nagrada predstavljeni su trejleri igrica koje možemo očekivati naredne godine, a nagrade su dodjeljivane u 31 kategoriji. Najviše nagrada, uključujući nagradu za naraciju, muziku, audio dizajn i najbolji nastup je osvojio God Of War: Ragnarök.

Elden Ring, akciono-avanturistička igrica koja je na prošlom Game Awards-u proglašena za najiščekivaniju igru, je ove godine osvojila titulu igre godine.

Hidetaka Mijazaki, direktor igre, u svom govoru je zahvalio svojim kolegama iz FromSoftware-a, Bandai Namco-a i drugim saradnicima, kao i poznatom piscu Džordžu R. R. Martinu, koji mu je pomogao pri pisanju priče. Zanimljivo je da je Mijazaki prije nekoliko dana u intrevjuu za Famitsu rekao da ne shvata zašto je Elden Ring bio toliko uspješan, ali da je veoma zahvalan i počašćen riječima hvale.

Malenia
foto: Elden Ring/FromSoftware

Pored nagrada, glavna atrakcija su bili i trejleri za igrice koje možemo očekivati.

Hades 2

Povratak studija Supergiant Games je iznenadio sve. Hades je bio prošlogodišnji nosilac titule igre godine, i to sa dobrim razlogom - priča, gejmplej i umjetnički stil su bili savršeni, tako da nije ni čudo što je publika bila oborena s nogu kada je prikazan animirani trejler praćen novim gejmplejem, a mnogi su oduševljeni i novim likovima. Igra će biti u ranom pristupu iduće godine.

Death Stranding 2

Nakon što je ljude stavio na višemjesečne muke iščekivanja, Hideo Kodžima se konačno popeo na binu i pustio prvi trejler za Death Stranding 2. Kodžima je objasnio da je smislio čitavu priču za nastavak igrice, ali da ju je morao napisati skroz ispočetka nakon što je pandemija pogodila svijet. Nije obljavljen datum izlaska, ali, iako još ne znamo o čemu se tačno radi, Death Stranding 2 izgleda fantastično. Takođe se čeka i objava zvaničnog imena nastavka.

Armored Core VI: Fires Of Rubicon

Armored Core serijal, nakon deset godina čekanja, dobija nastavak. Iako nije popularan na našim prostorima, on je bio jedan od FromSoftovih najčvršćih oslonaca kada Dark Souls i Bloodborne nisu postojali. U ovoj igrici će uživati svi ljubitelji velikih robota i post-apokaliptičnih okruženja, mada riječi nisu dovoljne da opišu kako sve to zapravo izgleda. Trejler, pak, jeste. Šesti Armored Core se, takođe, očekuje 2023. godine.

Pored ovih igrica, prikazani su trejleri i objavljeni datumi izlaska za Final Fantasy XVI, Diablo IV, Street Fighter 6, kao i za novu multiplejer Crash Bandicoot igricu.

Ovo veče je završeno na veoma neobičan način. Dok je Mijazaki držao svoj govor zahvalnosti, jedan mladić iz publike se popeo na binu i prišunjao iza njega, njegovog prevodioca, i Džeofa Kilija, voditelja dodjele nagrada. Mirno je stajao iza Mijazakija sve vrijeme, a nakon što je završio govor, prošetao je pored njega i ostalih ljudi pravo do mikrofona i rekao sljedeće: “Hej, znate, htio bih da se zahvalim svima i da posvetim ovu nagradu mom reformiranom pravoslavnom rabinu, Bilu Klintonu.”

“Hvala svima”, dodao je nakon što je od zbunjene publike dobio mali aplauz. Nedugo nakon ovog događaja, Džef je na svom Tviter nalogu objavio da je mladić uhapšen.

Naravno, u međuvremenu, internet je već učinio svoje, a pod „svojim” se podrazumijeva puno mimova.

Bonus video: