Subota, dan rezervisan za SIM RACING

Takmičenje se ove subote održava na stazi „Krajiška zmija“, a gost trke je proslavljeni automobilista Ljubomir-Ljubo Bogdanović

2592 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Ove subote ljubitelje igrice Asseto Corsa očekuje nastavak šampionata na brdskim stazama u organizaciji Montenegro Sim Racinga.

Takmičenje se održava na stazi „Krajiška zmija“, na relaciji magistralnog puta „Sedra - Ostrozac“. Duzina takmiĉarske staze je 3.870 metara, (vazdušne linije 940 m). Start je na 186 metara nadmorske visine, Cilj je na 358 metara nadmorske visine, prosječni uspon je cca 4,16 %, prosječan nagib cca 5%.

CAzin
foto: Printscreen YouTube

Najmanja širina staze je šest metara. Podloga: asfalt.

Broj takmičara se iz trke u trku povećava, tako da za subotnju trku imamo 53 prijavljena vozača.

Kako su razlike na treninzima jako male, očekujemo uzbudljivu trku i veliku borbu u svim klasama za najviši stepenik na postolju.

Gost na "Krajiskoj zmiji" će biti i naš proslavljeni automobilista Ljubomir-Ljubo Bogdanović, dvostruki vicešampion Jugoslavije, šampion SCG, i višestruki šampion Crne Gore, osvajač zlatne kacige (nagrade koja se dobija za tri uzastopne titule šampiona).

Ljubomir-Ljubo Bogdanović
Ljubomir-Ljubo Bogdanovićfoto: Privatna arhiva

"Za nas kao organizaciju je velika čast imati takvog gosta, velikana automobilizma 'dječaka u duši' koji je već na treninzima postavio odlična vremena i dokazao da je volan-volan, bio to onaj u pravom trkačkom automobilu ili u sim racingu", poručuju organizatori.

Trka će se održati u subotu 10.12. sa pocetkom u 19 časova, možete je pratiti na zvaničnom YouTube kanalu Montenegro Sim Racinga.

Bonus video: