Izazovi gejming industrije

Okrugli sto se organizuje sa ciljem da ukaže na potencijal i značaj razvoja e-sport industrije u Crnoj Gori i regionu

11527 pregleda 13 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Savezom elektronskih sportova Crne Gore, u četvrtak 15.12.2022. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), organizuje okrugli sto na temu: Izazovi gejming industrije.

Okrugli sto se organizuje sa ciljem da ukaže na potencijal i značaj razvoja e-sport industrije u Crnoj Gori i regionu. E-sport kao jedna od najbrže rastućih industrija zahtijeva od starih sistema brzo prilagođavanje, te sa sobom kreira i rastući broj novih karijernih prilika.

Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) se kao krovna organizacija bavi razvojem, promocijom i regulacijom esporta u CG. Najvažniji od ciljeva Saveza su: unapređivanje strukture i ekosistema e-sporta u regionu, poboljšanje prilika za mlade igrače, razbijanje predrasuda vezanih za e-sport i gejming.

Tokom okruglog stola predstavnici SESCG, kao i Svjetske e-sport federacije (IESF) prezentovaće dosadašnji rad i iskustva, kao i nove mogućnosti za unapređenje gejming industrije. Obratiće se i predstavnici Turističke organizacije Budva, u cilju promovisanja Crne Gore kao gejming, boot camp, IT i digital nomad destinacije.

Yainteresovani se mogu prijaviti na linku.

Bonus video: