Lazar Đorđević treći put na tronu

Još jedna uspješna sim trka desila se prošle subote, u klasi Mitshubisi Lancer odigrala se prava drama

4384 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Šampionat u simulaciji brdskih trka u organizaciji Montenegro Sim Racinga nastavljen je prošle subote, a takmičari su se ovoga puta oprobali na stazi “Krajiška zmija” u Bosni i Hercegovini. Zbog male dužine staze vožene su dvije vožnje, pa je zbir vremena dao konačan rezultat.

U klasi Mitshubisi Lancer odigrala se prava drama. U prvoj vožnji došlo je do izlijetanja sa staze vodećeg u šampionatu Mladena Miloševića, zbog čega je izgubio šanse za pobjedu. Isto se dogodilo i prošlogodišnjem šampionu Radomiru Savićeviću. Ta dva “incidenta” olakšala su mladom dvojcu iz Hrvatske, koji su perfektnom vožnjom došli do prve dvije pozicije. Leon Vrljić je poslije dvije vožnje imao ukupno vrijeme 4:22:253, dok je njegov kolega iz tima Adrian Šantić vozio vrijeme 4:23:337. Treće mjesto u najbržoj klasi pripalo je Slovencu Gasperu Mrakeu koji se može pohvaliti da je dvije vožnje odvozio za 4:25:221.

U klasi Fiat 126 MOTO treći put zaredom najbrži je bio Lazar Đorđević sa ostvarenim vremenom 4:34:418, dok se na drugoj poziciji našao Ratko Mandić sa vremenom 4:40:211. Treća pozicija sa manje od pola sekunde zaostatka pripala je Stevanu Miličkoviću sa vremenom 4:40:746.

U klasi Honda EP3 grA ovog puta bila je žestoka borba, pa imamo vozače na podijumu u okviru jedne sekunde.

Najviši stepenik, odnosno prvo mjesto zauzima Baćko Vujović sa vremenom 4:48:488, druga pozicija je pripala Borisu Ilinčiću koji je dvije vožnje odvezao za 4:49:092, a na trećoj poziciji našao se Miloš Samardžić koji je imao vrijeme 4:49:374.

”Sa ovom trkom odlazimo na pauzu za praznike, ostavljamo vozačima prostora za trening, jer nas u januaru čeka jako teška staza od 17.5km u Italiji”, poručuju iz Montenegro Sim racinga.

Gost na stazi “Krajiškoj zmiji” bio je i naš proslavljeni automobilista Ljubomir-Ljubo Bogdanović, dvostruki vicešampion Jugoslavije, šampion SCG i višestruki šampion Crne Gore, osvajač zlatne kacige (nagrade koja se dobija za tri uzastopne titule šampiona).

Andrija Roganović

Bonus video: