Iako je konkurencija jaka, nadaju se najboljem

Predstavnici Crne Gore, ekipa "Amogus" nalazi se u grupi E, zajedno sa reprezentacijama Egipta, Argentine, Turske, Poljske i Kanade

7875 pregleda 2 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crnogorska ekipa “Amogus” doputovala je u Brazil na studentsko Svjetsko prvenstvo u Valorantu koje počinje danas. Događaj se organizuje u brazilskom gradu, Sao Paolo od 13. do 16. decembra, a okuplja čak 50 najboljih timova koji će se boriti za nagradni fond od 20.000 dolara.

Najbolje ekipe su prošle nacionalne kvalifikacije, te pokazale da su najbolji predstavnici svoje zemlje, a da je konkurencija bila velika govori i činjenica da je samom takmičenju na početku pristupilo čak 4.500 timova i skoro 25.000 takmičara iz čitavog svijeta.

Predstavnici Crne Gore nalaze se u grupi E, zajedno sa reprezentacijama Egipta, Argentine, Turske, Poljske i Kanade. Sve ekipe igraće BO1 mečeve protiv ostalih, a na kraju će dvije najbolje proći grupe i plasirati se u plej of fazu.

Iako je Valorant relativno nov naslov, te u Crnoj Gori još nijesu formirane ekipe koje su u datom vremenskom intervalu postojanja igrice uspjele dovoljno da se uigraju, ekipa Amogus je odličan primjer da kvalitet i te kako postoji, te da naša zemlja ima predstavnika koji i na svjetskom nivou može pokazati odlične rezultate.

”Organizacija je zaista fenomenalna i odlično smo se adaptirali na novo okruženje. Grupa u kojoj se nalazimo je jako teška i veliki zadatak je ostvariti rezultat koji bi željeli. Ipak, s obzirom na to da su u pitanju BO1 mečevi, sve je moguće te se nadamo najboljem”, izjavio je Rade Đora Daković, kapiten ekipe. Pored njega, ekipu “Amogus” čine Mitar Brzotrcitarmi Manojlović, Časlav Chayoo Bakić, Luka Lugz Đurđevac i Balša Đaka Đaletić.

Bonus video: