SESCG najavljuje kvalifikacije za SP koje će imati nagradni fond od pola miliona dolara

"Bitno je naglasiti da će osim kvalifikacionih turnira otvorenih za sve gejmere, u saradnji sa Sportskim studentskim savezom biti organizovani i studentski kvalifikacioni turniri"

8747 pregleda 13 komentar(a)
Sa nedavnog SP u Indoneziji, Foto: Nikoleta Vukčević
Sa nedavnog SP u Indoneziji, Foto: Nikoleta Vukčević

Za nama je Svjetsko Esport prvenstvo koje se od 2. do 10. decembra održalo na ostrvu Bali u Indoneziji. Iako se i dalje sabiraju utisci sa do sada najvećeg Svjetskog prvenstva u organizaciji Svjetske Esport Federacije (IESF), Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) sa ponosom najavljuje kvalifikacije za novo Svjetsko prvenstvo u za sada potvrđenih sedam naslova, koje će se ove godine održati u gradu Jaši, Rumunija, a čiji nagradni fond iznosi nevjerovatnih 500.000 dolara.

Kao i svake godine, SESCG se potrudio da na najbolji način omogući svim takmičarima iz Crne Gore plasman na ovo prvenstvo, a veliku ulogu igraju i partneri koji su zaslužni da svaki elemenat kvalifikacionog procesa bude što zanimljiviji, interaktivniji, medijski propraćen ali i da oni najbolji budu nagrađeni.

Tradicionalno, "Kodio" je glavni sponzor takmičenja koje će Savez elektronskih Sportova Crne Gore organizovati u Saradnji sa brendom "Five Group", a da bi svi bili blagovremeno obaviješteni o kvalifikacionim turnirima, te njihovom toku i rezultatima, zadužen je medijski partner "Vijesti".

Novina ove godine jesu i partnerske igraonice Disney Gaming, PC Gamer, Sova Gaming te Ecentar Redbull Hub u kojima će biti organizovana takmičenja u LAN okruženju. Na taj način će svi takmičari imati što bolji doživljaj, ali će se i proglasiti najbolji u onom okruženju kakvo ih očekuje u kasnijim fazama kvalifikacija, te samom Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Takođe, bitno je naglasiti da će osim kvalifikacionih turnira otvorenih za sve gejmere, u saradnji sa Sportskim studentskim savezom biti organizovani i studentski kvalifikacioni turniri, kroz koje ćemo dobiti najbolje takmičare i ekipe iz te kategorije, a koje će osim potencijalnog učešća na Svjetskom i Evropskom prvenstvu zavrijediti i učešće na predstojecim studentskim turnirima koji nas očekuju u 2023 godini, poput “Faceit Collegiate” projekta.

Osim novčanog nagradnog fonda Tehnomax se postarao da najbolje plasirani takmičari kao kompenzaciju za svoj uspjeh budu nagrađeni i najnovijom gejmerskom opremom.

Bonus video: