Imamo pobjednike prvog RUR Esports Frost kupa - ekipa Velež osvaja titulu i novčanu nagradu

Klan RUR je ovog vikenda ugostio neke od najboljih Counter Strike igrača sa naših prostora, koji su se borili za prvi RUR Frost Cup trofej! Gledali smo mnoga dobro poznata lica sa domaće scene, mnoge nove talente, ali je na kraju kao pobednik izašla ekipa Velež, koja je u velikom finalu nadigrala BUDI2 i osvojila novčanu nagradu od 1000€!

2702 pregleda 0 komentar(a)
Foto: RUR
Foto: RUR

Velika završnica Frost Cupa odigrala se 28. januara u 11:00 časova, u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) u Beogradu. Prenos velike završnice Frost Cup turnira održao se i na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Na turniru su se takmičili timovi Velež, BUDI2, ProWince i Aspera Esports. Mnogi od ovih igrača su ranije nastupali za domaće i internacionalne ekipe, a imaju i verifikovane naloge na svetskoj CS:GO rang listi – HLTV.

Klan RUR, RUR Frost CUP, esports
foto: RUR

Kao što je i bilo najavljeno, turnir je počeo u subotu u 11h. Prvi na server izašli su Velež i Aspera Esports, pobednici prvih i četvrtih kvalifikacija. Kao što smo i očekivali, pred nama je bio jedan uzbudljiv okršaj. Aspera je sjajno otvorila meč, stvorivši nedostižnu prednost na kraju prvog poluvremena Inferna. Bez previše muke su priveli prvu mapu kraju, pa je konačan rezultat bio 16-9.

Uslijedio je Anubis, mapa na kojoj Aspera ne igra često. Velež je bio favorit, ali uslijedilo im je neprijatno iznenađenje. Miksozzz i Showcrazy su odigrali odličnu partiju, zbog čega su prvi došlo do meč poena. Djelovalo je kao da je to bio kraj za Velež, ali su njihovi protivnici dosta loše odigrali možda i najvažniju rundu u ovom meču, zbog čega su uspjeli da obezbijede produžetke. Leeeeeenji i njegovi saigrači su bili opušteniji u produžecima, zbog čega su uspjeli da izjednače rezultat. Odlučujuća mapa bio je Overpass, gdje smo gledali jedno zabavno i neizvesno prvo poluvreme i jedno ubjedljivo drugo u kojem je Velež bez previše problema došao do pobjede od 16-10.

Klan RUR, RUR Frost CUP, esports
foto: RUR

U drugom polufinalu gledali smo BUDI2 i ProWince. Po imenima, gotovo svako je dao veće šanse ProWince-u, ali BUDI2 je poznat kao opasna ekipa na lanu, što su nam ponovo i pokazali. Ancient se igrao do samog kraja, tačnije 30. runde, nakon koje su d3ki i njegova momčad konačno uspjeli da povedu.

Uslijedio je Mirage, gdje smo ponovo gledali punih 30 rundi i gomilu preokreta. Osvojivši poslednje tri runde, BUDI2 je uspio da napravi preokret i izjednači rezultat u ovom duelu. Ovoga puta odlučujuća mapa bio je Nuke, gdje su briljirali LeO i Foxy, koji su svom timu donijeli novi preokret i plasman u novo finale!

Nadali smo se da će veliko finale biti uzbudljivo kao i svaka mapa do sada, ali nažalost situacija je bila potpuno drugačija, jer je Velež bio spremniji za ovaj meč. Prva mapa ovoga puta bio je Overpass, gdje je Velež slavio sa 16-11.

Klan RUR, esports, RUR Frost CUP
foto: RUR

Naredna mapa bio je Inferno, koji je vjerovatno bio i najjednostraniji meč velike završnice, jer je BUDI2 poražen rezultatom 16-6. Ovime smo dobili prve šampione RUR Frost Cup turnira, Velež, pa se nadamo da će se družiti sa nama i za nekoliko mjeseci kada nam RUR bude spremio još turnira!

  1. Velež – 1000€
  2. BUDI2 – 300€
  3. ProWince – 100€
  4. Aspera Esports – 100€

Šampioni prvog RUR Frost Kupa – Velež

  • Madžid ”F1ashy” Ćatić
  • Đurađ ”leeeeeenji” Minić
  • Andrej ”LeO” Nikolovski
  • Nikola ”RiiL3” Ristić
  • Vladan ”OKIN” Govedarica

Ako ste propustili prvi RUR Frost CUP, sve mečeve možete pogledati OVDE!

Bonus video: