Počinju prvi kvalifikacioni turniri Svjetskog prvenstva u Rumuniji

Kvalifikacione turnire kao i do sada organizuje Savez elektronskih sportova Crne Gore uz svoje partnere, a akciju ovog vikenda ćemo pratiti u čak tri različite opštine i regije Crne Gore

9892 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ovog vikenda održaće se prvi kvalifikacioni turniri za najveće do sada Svjetsko prvenstvo u Rumuniji (IASI) vrijedno čak 500.000 američkih dolara.

Kvalifikacione turnire kao i do sada organizuje Savez elektronskih sportova Crne Gore uz svoje partnere, a akciju ovog vikenda ćemo pratiti u čak tri različite opštine i regije Crne Gore.

Primorje rezervisano za sjajnu akciju u Counter Strike-u

U igraonici Sova Gaming u Baru održaće se prvi kvalifikacioni turnir u Counter Strike: Global Offensive naslovu. Nakon završenog prijavnog procesa čak devet ekipa će odmjeriti snage i pokušati da izbori plasman na završni turnir, a čiji će predstavnik pored odličnog nagradnog fona zavrijediti i poziciju predstavnika Crne Gore na regionalnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Timovi će se takmičiti u double elimination BO1 (Best of one) formatu turnira, a nedelja će biti rezervisana i za veliko finale koje će se odigrati u BO3 (Best of three) formatu.

Timovi koji će se takmičiti na prvom kvalifikacionom CSGO turniru su: Heavy Five, Barska brigada, Balkan ekspres, Fyst, Republika Sutomore, Bjelopoljski tamburaši, G-sense esport, Banat i Zabjelski.

foto: FiveG

Na sjeveru poznata imena Efootball scene

Igraonica Disney Gaming u Pljevljima će ovog vikenda biti domaćin turnira u Efudbalu na kojem će nastupiti 12 takmičara. Svi takmičari su podijeljeni u dvije grupe iz koje će nakon mečeva u Round Robin sistemu (svak protiv svakog) po dva najbolja izboriti plasman u playoff.

Iako nas očekuju još tri kvalifikaciona turnira u Efudbal naslovu, bio je dovoljan prvi da vidimo neka od poznatih imena sa Efudbal scene. Bojan Tatara, reprezentativca Crne Gore i predstavnika na proteklom Evropskom prvenstvu koje se održalo u Podgorici i Svjetskom prvenstvu na Baliju, moći ćemo da vidimo već na prvom kvalifikacionom turniru.

foto: FiveG

Takmičari koji su se prijavili za prvi kvalifikacioni Efudval tuirnir: Edvin Adrović, Bojan Tatar, Lazar Pešić, Aldemar Sahinpasić, Itan Marković, Dušan Džiknić, Dragan Janinović, Vladimir Šćekić, Marko Vuletić, Petar Pešić, Matija Mrđenović.

foto: FiveG

Podgorica domaćin Dota 2 takmičenja

U igraonici Ecentar Redbull Hub će se ove nedelje održati prvi kvalifikacioni turnir u Dota 2 naslovu. Četiri ekipe će se takmičiti u Round Robin grupnom sistemu takmičenja, a najbolje dvije će se plasirati u veliko finale gdje će se boriti za mjesto na završnom turniru.

foto: FiveG

Ekipe koje učestvuju na prvom kvalifikacionom Dota 2 turniru: Montenegro, White Reapers, System, just Casual.

Bonus video: