Uzbudljiv prvi dan kvalifikacionog CSGO turnira u Baru

Šest najboljih ekipa će nastaviti svoje takmičenje u nedjelju kada će se osim
Counter Strike takmičenja uporedo održati i kvalifikacioni kupovi u Dota 2
naslovu

2601 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Završen je prvi dan kvalifikacionog CSGO turnira u igraonici Sova Gaming u Baru. Takmičenje je okupilo devet ekipa, a njih šest je uspjelo da se domogne sledeće faze i drugog dana takmičenja.

Takmičenje je počelo derbijem između nekih od najboljih ekipa turnira, Heavy Five i Barske brigade a nakon 25 odigranih rundi ekipa Heavy Five je izašla kao pobjednik rezultatom 16:9.

gaming Bar
foto: FiveG

Nešto lakši posao u gornjem dijelu skeleta (upper bracket) imale su ekipe Balkan ekspres, Zabjelski i G sense koje su pobjedama 16:3, 16:4 i 16:0 ostvarile plasman u narednu fazu.

gaming Bar
foto: FiveG

Sistem takmičenja duple eliminacije koji dozvoljava svakoj ekipi da izgubi bar jedan meč je učinio da borba traje do samog kraja prvog dana i da se ekipe bore za slot u sljedecoj fazi.

Tako je Barska brigada ostvarila pobjedu 16:1 protiv ekipe "Republika Sutomore" i na taj način ispravila greške iz prvog meča, te se plasirali u naredni dan.

gaming Bar
foto: FiveG

Na samom kraju imali smo priliku da gledamo meč između ekipa Fyst i Banat, a ekipa Banat je uspjela da izađe kao pobjednik iz meča rezultatom 16:4.

gaming Bar
foto: FiveG

Šest najboljih ekipa će nastaviti svoje takmičenje i sjutra kada će se osim Counter Strike takmičenja uporedo održati i kvalifikacioni kupovi u Dota 2 naslovu koje će se igrati u igraonici Ecentar Redbull Hub u Podgorici dok će se na sjeveru zemlje igrati Efootball, u igraonici Disney Gaming u Pljevljima.

Bonus video: