Tatar opet slavio, dalje prošle ekipe Heavy Five i Montenegro

Tokom vikenda u Podgorici, Pljevljima i Baru odabrani prvi polufinalisti u naslovima Dota2, e-Football i CS:GO

3195 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Heavy Five, Foto: SESCG
Ekipa Heavy Five, Foto: SESCG

Proteklog vikenda održani su prvi kvalifikacioni turniri za najveće do sada Svjetsko prvenstvo koje će krajem ljeta biti održano u Rumuniji (Jaši).

Bar je ovog vikenda bio centar dešavanja kada je u pitanju CS:GO, u Pljevljima su snage odmjerili e-fudbaleri, dok se u Podgorici igrala Dota2.

Vlasnik igraonice Sova Gaming u Baru Aleksandar Jelenić, izjavio je kako je izuzetno zadovoljan odzivom takmičara, ali i da nije iznenađen jer je svjestan da se Counter Strike igra u Baru. Istakao je da su takmičari odlučni da Bar vrate na visoku poziciju kada je u pitanju ovaj naslov u Crnoj Gori.

„Prezadovoljan sam obzirom da je ovo prvi turnir u našoj igraonici. Sve je prošlo u najboljem redu velikim dijelom zahvaljujući samoj organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore, ali i igrača koji su pored takmičarskog dijela ovaj turnir iskoristili i kao priliku za druženje i upoznavanje“, istakao je Jelenić.

Na pitanje da li će ovaj turnir biti okidač nekih novih dešavanja kada je u pitanju Counter Strike, Jelenić dodaje da ce sigurno organizovati još takmičenja, jer Bar zaista ima šta da ponudi.

„Mislim da je u Baru zadnjih godina opet zaživio gejming, posebno CS:GO, tako da svake noći imamo nekoliko ekipa igraju između sebe i svakodnevno nam dolaze novi ljudi koji vremenom sve češće dolaze i samim time se pravi sve veći broj ekipa“.

Nakon napetog takmičenja u Baru, dobili smo i pobjednika prvog kvalifikacionog CS:GO turnira. Preko 15 mečeva i dva dana takmičenja bili su potrebni da ekipa Heavy Five pokaže da je najspremnija došla u Bar i time zavrijedila mjesto na završnom turniru. Njihovi protivnici, ekipa Barska brigada, pokazala je izuzetnu borbenost do samog kraja, ali u finišu ipak nijesu mogli protiv iskusne ekipe Heavy Five.

Tatar najbolji u Pljevljima
Tatar najbolji u Pljevljimafoto: SESCG

Prvi polufinalista kad je u pitanju e-Football je prošlogodišnji predstavnik Crne Gore na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u e-sportu Bojan Tatar, dok je najbolja ekipa na turniru u Podgorici (Dota2) bila Montenegro.

Ekipa Montenegro
Ekipa Montenegrofoto: SESCG

Bonus video: