Finalni mečevi će biti uživanje za gledaoce

Održan i drugi kvalifikacioni turnir za SP u Rumuniji, dalje prošli Rade Pavićević (e-Footbal), Branko Jugović i Nemanja Jočić (Tekken 7)

3483 pregleda 1 komentar(a)
Čak 17 igrača prijavilo se za Tekken 7, Foto: Privatna arhiva
Čak 17 igrača prijavilo se za Tekken 7, Foto: Privatna arhiva

Proteklog vikenda održan je drugi kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u e-sportu koje će krajem ljeta biti održano u Rumuniji.

Podgorica je ovog vikenda bila domaćin za dva naslova -Tekken 7 u subotu i e-Football u nedjelju, a kvalifikacioni turniri održani su u igraonici Ecentar Redbull Hub.

Naslov Tekken 7 okupio je 17 najboljih takmičara koji su se do samog kraja borili za plasman dalje.

S obzirom na to da je prvi kvalifikacioni turnir koji je prošlog vikenda trebalo da bude održan u Pljevljima, u igraonici Disney Gaming otkazan, ovaj turnir je nosio dva slota za završni turnir, a igrači su takmičenje shvatili izuzetno ozbiljno.

Nakon grupne faze odigrane u round robin sistemu, dobili smo osam takmičara koji su svoj put nastavili u double elimination kosturu. (Leather_Warlord, Necro, Spaart4n, JakeDunc, Vanja, ConeSenpai, Srki i That One Guy).

Do samog kraja su došli Branko Leather_Warlord Jugović i Nemanja ConeSenpai Jočić, koji su u finalnim mečevima pobijedili Necroa i That One Guya.

I dok je Jugović prošle godine bio predstavnik Crne Gore na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u Tekkenu 7, Jočiću je ovo prva pobjeda na nekom turniru.

Pavićević i Vuletić
Pavićević i Vuletićfoto: Privatna arhiva

”Konkurencija je bila poprilično jaka i nijesam baš najbolje poznavao stil ostalih igrača”, potvrdio je Vijestima nakon turnira Jočić koji Tekken 7 igra od 2017. godine te priznaje da mu je ovo prvi osvojeni turnir.

Kako ova igrica broji preko 50 karakera, a neki od njih imaju i više od 200 različitih poteza, za turnir u Podgorici Jočić je izabrao Hwoaranga.

”Sa njim sam igrao tokom čitavog turnira, a njegove vještine dovele su me do pobjede”, pohvalio se Jočić.

Već narednog dana još jedan pojedinačni e-sport bio je u fokusu kad je u pitanju glavni grad Crne Gore, a ovoga puta u pomenutoj igraonici okupili su se ljubitelji simulacije fudbala.

Mečevi su bili neizvijesni, a pobjednik turnira koji je obezbijedio sebi mjesto u polufinalu je nekadašnji reprezentativac PES-a Rade Pavićević. On je u finalu pobijedio i svog saigrača iz e-kluba Budućnost mod 11v11 Marka Vuletića.

”Konkurencija je bila na zavidnom nivou, prijavio se veliki broj dobrih igrača i mislim da je turnir u potpunosti ispunio očekivanja svih nas. Teško je reći ko mi je bio najzahtjevniji protivnik, jer su svi momci iznenadili kvalitetom, ali nekako mi je finale najteže palo jer sam imao za protivnika veoma jakog Marka Vuletića”, priznao je u razgovoru za Vijesti.

To što su se ljubitelji PES-a silom prilika prebacili na e-Football, mnogo je uticalo na njihovu igru prošle godine, no Pavićević tvrdi da se svi takmičari polako popravljaju.

”Neki igrači su me iznenadili kvalitetom i sigurno da uz trening i konstantno igranje mogu da budu na još višem nivou. Što se mene tiče nisam još uvijek u dobroj formi, ali očekujem da će za završni turnir forma biti prava”, obećava Pavićević.

foto: Privatna arhiva

Za sada je poznato da će polufinale igrati i pobjednik prošlonedjeljng turnira Bojan Tatar, koji je bio siguran da će finale igrati upravo sa Pavićevićem.

”Gledaćemo se u finalu i mislim uz još dva protivnika da će to da bude pravi užitak za sve koji prate našu e-football scenu, a i šire sigurno. Svakako, lakše je spremiti se za polufinale i finale kad znaš ko te čeka”, priznaje Pavićević te otrkiva koga bi još volio da vidi u polufinalu.

”Još dva mjesta su ostala, a mnogo je dobrih igrača. Međutim, nekako tipujem na igrače koji uvijek pokažu mnogo na turnirima - tu su finalista ovog turnira Marko Vuletic, zatim mnogo jak igrač Marko Unkašević, moji saigrači iz Budućnosti 11v11- Ivan Ražnatović i Drago Mandić”, napominje Pavićević.

Većina e-Football igrača se zna, često zajedno igraju pred važne turnire, te gejmer otkriva koliko je nekad teško napraviti taktiku kad igraju jedni protiv drugih:

”Da, svi se manje-više dobro znamo, znamo stil igre tako da teško može biti većih iznenađenja, ali uvijek ima sitnih taktičkih promjena koje mogu da donesu prevagu, tako da kao što rekoh očekujem pravu borbu za prvo mjesto i uživanje za sve gledaoce”, zaključuje Pavićević.

Ovog vikenda u Baru bio je u planu turnir u naslovu DOTA 2, međutim pojavila se samo jedna ekipa - Just Casual tako da su se direktno kvalifikovali dalje. Turnir u Pljevljima gdje je trebalo da se igra CS:GO je otkazan.

Bonus video: