Ostala još jedna šansa za gejmere

Dalje prošli Milosav Vanja Pavlović (Tekken7), Ivan Ražnatović (e-Football) i Sova Gaming i Target Gaming (CS:GO)

4170 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FiveG
Foto: FiveG

Proteklog vikenda održan je treći krug kvalifikacionih turnira Svjetskog prvenstva u Rumuniji koje Savez elektronskih sportova Crne Gore organizuje sa svojim partnerima.

Treći vikend takmičenja kao i do sada bio je rezervisan za četiri naslova, a ekipe su imale dodatni pritisak jer je na završnom turniru ostalo samo još jedno mjesto po igrici.

Bar bio domaćin Tekken 7 i Efootball takmičara

Kao i protekla dva vikenda, takmičenje u Tekken 7 naslovu okupilo je značajan broj zainteresovanih takmičara, a obzirom na to da je prošlonedeljni turnir u Podgorici bio izuzetno kompetitivan i da je okupio dosta kvalitetnih igrača, bilo je jasno da će svi oni koji nijesu bili uspješni na tom turniru, odlučiti da se pojave i ovog vikenda u igraonici “Sova Gaming”.

Takmičari su bili podijeljeni u dvije grupe iz kojih su nakon “round robin” sistema mečeva Milosav Vanja Pavlović, Veselin Necro Raković, Srđan Sergej Matijević i Nikola ThatOneGuy Vlahović izborili plasman u playoff.

Turnir
foto: FiveG

Playoff faza je bila odigrana u double elimination sistemu, a na kraju je najbolji bio Milosav Pavlović, koji je ujedno i osigurao mjesto u top 4 završnici.

Zanimljivo je bilo i na takmičenju u Efootballu, a iako je učestvovao nešto manji broj takmičara nego što je to bio slučaj u Tekkenu, kvalitet je bio na najvećem nivou.

Grupnu fazu su uspješno savladali Vučeta Šćepanović, Marko Unkašević, Marko Vuletić i Ivan Ražnatović, a veliko iznenađenje je ostvario upravo Ražnatović koji je nakon sjajnih mečeva protiv Šćepanovica i Unkaševica došao do prvog mjesta na turniru i slota u top 4 završnici.

Sova Gaming kao favorit CSGO kvalifikacija

Treći kvalifikacioni turnir u Counter Strikeu održan je u igraonici RedBull Hub u Podgorici, a novitet ovog turnira je u tome što su čak dvije ekipe imale priliku da ostvare plasman na završni turnir.

foto: FIVEG

U double elimination sistemu takmičenja, najbolje rezultate ostvarile su ekipe Sova Gaming i Target Gaming, a Sova Gaming je do svog plasmana došla dominantnom igrom kroz čitav dan takmičenja te su već nakon tri mape obezbijedili prvu poziciju.

Interesantno je da su članovi ove ekipe ujedno i jezgro reprezentacije koja je Crnu Goru predstavljala na Svjetskom prvenstvu na Baliju. Ranko Role Rostović, Milutin Consume Jovanović i Đorđe Djoshun Todorović, odlučili su da sastave novu ekipu, te da sa dva nova igrača pokušaju da ostvare što bolji rezultat na nacionalnom, ali i svjetskom nivou.

Otvorene prijave za studentski kvalifikacioni turnir

Posljednji kvalifikacioni turniri će biti održani narednog vikenda, 25 i 26. februara u igraonici RedBull Gaming Hub, a mogu se prijaviti svi takmičari i ekipe bez obzira na to da li su studenti ili ne.

Ipak, Savez elektronskih sportova Crne Gore u saradnji sa Studentskim sportskim savezom i Evropskom omladinskom karticom (EYCA), za ovaj krug kvalifikacionih turnira je odlučio da stvori dodatnu pogodnost za sve one takmičare koji imaju status redovnog studenta, te da isti budu oslobođeni kotizacije koja je obavezna za učešće na turnirima.

Svi zainteresovani igrači, mogu se prijaviti putem linka.

Bonus video: