Šćepanović opet među e-fudbalerima

Dalje prošli i Nikola ThatOneGuy Vlahović (Tekken 7) i ekipa Amigosi (CS:GO)

3320 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Miloš Todorović
Foto: Miloš Todorović

Ovog vikenda u Podgorici su održani posljednji kvalifikacioni turniri za Svjetsko prvenstvo u Rumuniji koje Savez elektronskih sportova Crne Gore organizuje sa partnerima.

Centar dešavanja i ovog vikenda je bila igraonice Ecentar RedBull Hub, a takmičenja su održana u tri naslova, CSGO, Tekken 7 i e-Football.

Posljednji kvalifikacioni turniri u saradnji sa Evropskom omladinskom karticom (EYCA) i Sportskim studentskim savezom su omogućili svim studentima besplatno učešće, a samo takmičenje je bilo otvoreno za sve igrače iz Crne Gore.

Tekken 7 okupio je 10 takmičara iz bogate zajednice koju posjeduje Crna Gora, a jasno je bilo da će napetost i konkurencija biti na najvišem nivou do sada, jer je u opticaju bio veliki broj kvalitetnih takmičara i ipak, samo jedno mjesto na završnom turniru.

U grupnoj fazi najbolji su bili Boško Mephisto Raonić, Željko Žecaaa Paunović, Nikola ThatOneGuy Vlahović i Lazar Spaart4n Marović.

Nakon playoff faze, koja je odigrana po pravilima sistema duple eliminacije, ThatOneGuy je uspio da se izbori za prolaz na završni turnir iako je protiv sebe u finalu imao izuzetno teškog protivnika Lazara Marovića koji mu je maksimalno iskomplikovao put ka pobjedi.

Drugi konzolni naslov, e-Football, takođe je okupio veliki broj takmičara, a kao što je slučaj sa Tekkenom prisustvovalo je nekoliko igrača koji su, na neki način, bili favoriti i svako od njih je mogao doći do mjesta u završnici.

Branislav Điknić, Marko Vuletić, Marko Unkašević i nekadašnji reprezentativac Crne Gore u PES-u Vučeta Šćepanović su izborili plasman u playoff fazu nakon fantastičnih mečeva u grupama.

Ipak, Vučeta Šćepanovic je još jednom pokazao da je itekako spreman i sposoban da se takmiči na najvišem nivou, te je nakon pobjede 2:1 u polufinalui protiv Marka Vuletića, na nešto lakši način pobijedio i Marka Unkaševića u finalu, rezultatom 2:0 u mečevima.

Nedjelja je bio dan rezervisan za Counter Strike, a ekipe Amigosi, Zabjelski, FullVelo i ElectroHouse su imale isti cilj, da se pridruže ostalim ekipama u Top 4 završnici.

Nakon playoff faze odigrane u sistemu duple eliminacije, ekipa Amigosi je bila najbolja i na kraju osvojila turnir bez jedne izgubljene mape.

Ekipa koju vodi dosadašnji reprezentativac Crne Gore Ildiar Scorpiioon Demirović je bila izuzetno spremna za ovaj turnir, a ne kriju ni svoje samopouzdanje za samu završnicu, te su sigurni da će ostvariti što bolji rezultat.

Završni turniri će se igrati u narednim nedjeljama, a već nas ovog vikenda očekuju turniri u Dota2 i Tekken 7 naslovu sa prenosima uživo na Youtube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Radovan Vojinović

Bonus video: