Igrači spremni, pa nek najbolji pobijedi

Počinju završni turniri kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gejmingu, ovaj vikend rezervisan za konzolne naslove Tekken 7 i e-Football

4548 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević i Šćepanović, Foto: Privatna arhiva
Pavićević i Šćepanović, Foto: Privatna arhiva

Ovog vikenda počinju završni turniri kvalifikacija za najveće do sada Svjetsko prvenstvo u e-sportu koje će biti održano krajem ljeta u Rumuniji. Tako će subota i nedjelja biti rezervisane za konzolne naslove Tekken 7 i e-Football.

Uzbudljiva borba bez izričitih favorita

Prvog dana vikenda će najbolji takmičari sa kvalifikacionih turnira odmjeriti snage u grupnoj fazi round robin Sistema, a najbolji će obezbijediti plasman u dalji krug kvalifikacija, ali i zavrijediti vrijedne nagrade.

Branko Leather_Warlord Jugović, Nikola ThatOneGuy Vlahović, Milosav Vanja Pavlović i Nemanja ConeSenpai Jočić su igrači koji su trijumfovali na kvalifkacionim turnirima održanim u čak tri različite regije Crne Gore, a turnir u Podgorici će biti posljednji izazov na njihovom putu ka najvećem Svjetskom prvenstvu do sada.

”Što se tiče očekivanja, ne volim da prognoziram. Bitno je samo da dam sve od sebe i budem na vrhuncu svoje igre. Pa šta bude biće. Neka pobjedi najbolji”, izjavio je dosadašnji reprezentativac Branko Jugović koji je prokomentarisao i format takmičenja.

”Format turnira, svako protiv svakog na pet dobijenih, je najbolji format za jasnije utvrđivanje spremnosti igrača. Sa većim brojem mečeva eliminišemo faktor sreće u velikoj mjeri. Upravo taj format će biti primijenjen u finalnom Top 4 turniru, što je jako dobro”.

Branko Jugović
Branko Jugovićfoto: Miloš Todorović

Na turnirima smo vidjeli dosta novih takmičara, a Nemanja Jočić je jedan od najmlađih koji je ostvario zapažen uspjeh.

”Što se tiče finala, nemam neka prevelika očekivanja. Igraću protiv najboljih u Crnoj Gori i po mom mišljenju je to meni sasvim dovoljno, ali daću sve od sebe i idemo do kraja!”, poručio je Jočić.

Na posljednjem turniru u Podgorici slavio je Nikola ThatOneGuy Vlahović koji ističe kako će turniri biti uzbudljiv, te da će dati sve od sebe. Ne krije ni to da je itekako spreman na pobjedu.

Očekivanja su visoka

Kada je u pitanju e-Football konkurencija je bila jaka tokom svih kvalifikacionih turnira, a na kraju su Rade Pavićević, Vučeta Šćepanović, Bojan Tatar i Ivan Raznatović osigurali plasmane u Top 4 završnicu iako je dosta takmičara bilo zaista blizu istom tokom kvalifikacionih turnira.

Prošlogodišnji reprezentativac Bojan Tatar ostvario dominantan rezultat čak na prvom kvalifikacionom turniru koji se održao u Pljevljima, te pokazao da i ove godine pretenduje na to mjesto.

Pokazao kako se igra e-Footbal: Tatar
Pokazao kako se igra e-Footbal: Tatarfoto: Nikoleta Vukčević

Međutim, činjenica je da su i ostali takmičari imali dovoljno vremena da se spreme kako individualno, tako i na planu praćenja igre svoje konkurencije, te je sigurno da ćemo u nedjelju imati priliku da gledamo odlične mečeve.

”Pripreme su krenule još davno, od kad se znao termin završnog turnira, ali malo je čitavu pripremu poremetio update koji se desio skoro, ali sve u svemu mislim da se nalazim u dobroj formi i da ću pružiti dobre partije. Očekivanja, kao i uvijek su visoka i nadam se osvajanju turnira i predstavljanju Crne Gore na svjetskom prvenstvu”, izjavio je Rade Pavićević, dok Ivan Ražnatović u završnici turnira obećava odlične mečeve.

”Pa s obzirom na to da se trenutno nalazimo u završnoj fazi takmičenja i da sam ušao u Top 4, sigurno da će igra biti na zavidnom nivou. Bilo je dosta pripremne igre, pa se treniranje svelo na analiziranje protivnika i pronalaženje mana koje posjeduju. Došao sam do određene forme za koju smatram da će biti na nivou. A što se očekivanja tiče, moj cilj je bio plasman u Top 4 fazu, tako da je sad sve što se postigne uspjeh koji naravno ne bi bilo iznenađenje pošto sam tokom treniranja sa istim pokazao dosta dobre rezultate”, pohvalio se Ražnatović.

Vučeta Šćepanović pokazao je da se jednako dobro snalazi i kad su naslovi koji se igraju na PC-ju, ali i oni na konzolama. Tako se ovoga puta odlučio da e-Football i stigao do završnice.

”Nakon duže pauze i neigranja e- Footballa, mogu reći da sam spreman za završni turnir, za razliku od prošlih sličnih takmičenja, gdje je presudio manjak volje i želje za igrom. Nakon što je Konami poboljšao ključne stvari u igri, vratila se i volja za igrom. Biće dobra borba u Top 4 siguran sam, ali sve sem osvojenog turnira, za mene biće iznenađenje i neuspjeh”, poručuje Šćepanović koji je prije nekoliko godina predstavljao Crnu Goru u simulaciji fudbala na takmičenjima.

Završni turniri počinju u 12 časova, oba dana mogu se pratiti na zvaničnom Youtube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Bonus video: