Jugović i Šćepanović prvi reprezentativci

Odigrani završni turniri Svjetskog prvenstva u gejmingu za e-Footbal i Tekken 7

2132 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Miloš Todorović
Foto: Miloš Todorović

Ovog vikenda su u igraonici Ecentar RedBull Hub u Podgorici odigrani završni turniri kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u e-sportu koje će biti održano za nekoliko mjeseci u Rumuniji, a kao što su i najavili iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore, imali smo priliku da ispratimo takmičenja u Tekken 7 i e-Footballu. Završni turniri predstavljaju posljednju instancu nacionalnih kvalifikacija kada je u pitanju ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, a prethodili su im po četiri otvorena kvalifikaciona turnira koja su održana u tri različite regije Crne Gore.

Branko Jugović odbranio titulu reprezentativca

Subota je bila rezervisana za jedan od dva konzolna naslova, Tekken 7, a imali smo priliku da gledamo četiri najbolja takmičara iz Crne Gore koji su dobijeni putem otvorenih kvalifikacija. Branko “Leather_Warlord” Jugović, Milosav “Vanja” Pavlović, Nikola “ThatOneGuy” Vlahović i Nemanja “Cone_Senpai” Jočić.

Kao što je i najavljeno, turnir je održan po round - robin sistemu takmičenja te su svi takmičari odigrali po tri meča. Branko Jugović je ostvario najbolje rezultate, a dokaz forme i vještine koju je pokazao bila je dovoljna da pobijedi sva tri protivnika, a samo je jednu rundu izgubio od Milosava Pavlovića koji je bio drugoplasirani.

Branko Jugović
foto: Miloš Todorović

Treću poziciju zauzeo je Nemanja Jočić, a Nikola Vlahović iako je bio jako blizu pobjedama protiv Nemanje i Milosava, ipak nije uspio da ostvari nijedan pozitivan rezultat.

Šćepanović opravdao najavljeni uspjeh

Turnir u e-Footballu odigran je u nedelju, a kao što je to slučaj i sa Tekkenom, učestovala su četiri najbolja takmičara.

Vučeta Šćepanović, Rade Pavićević, Ivan Ražnatović i prošlogodišnji reprezentativac Bojan Tatar su imali isti cilj - da se plasiraju na regionalne kvalifikacije i postanu ovogodišnji predstavnici Crne Gore na najvećem do sada Svjetskom prvenstvu.

Takmičenje je počelo odlično za Rada Pavićevića, koji je ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Vučete Šćepanovića rezultatom 2:0 u mečevima, te na nešto teži način protiv Bojana Tatara rezultatom 2:1.

Nakon toga, Šćepanović je morao kroz lower bracket da dođe do finala pobjedama protiv Ivana Ražnatovića a imao je i mapu zaostatka za Pavićevićem koji je po pravilima turnira vodio 1:0 u finalu.

Kao što je i najavio, Vučeta je na turniru pokazao odličnu formu koja je i produkt treninga koje je imao pred samo takmičenje, a u finalu je slavio rezultatom 3:1 te osvojio titulu.

Nastavljaju se kvalifikacije za ostale naslove

”Što se tiče Tekkena i e-Fudbala prezadovoljan sam. Najveće iznenađenje je Vučeta koji se vratio na velika vrata i pokazao klasu koju posjeduje i nadam se da će dobrim treningom to pokazati i u Rumuniji”, potvrdio je predsjednik Saveza elektronskih sportova Filip Šoć.

Sada su preostale finalne kvalifikacije za Dota 2 i CS:GO igrice.

”Pa imamo dvije ekipe koje se izdvajaju u CS:GO, a to je roster reprezentacije s Balija s nekoliko novih igrača i ekipa Amigosi gdje igraju igrači Perspektive i jedan od najboljih mladih igrača Crne Gore Škorpion. Kad je Dota u pitanju, ekipa Montenegro ima najveće šanse da i dalje predstavlja našu zemlju na najvećim takmičenjima”, prognozira Šoć, koji kaže da su još ostale kvalifikacije za dva mobilna naslova PUBG mobile i Mobile Legends Bang Bang.

Savez elektronskih sportova raspisao je konkurs i za žensku CS:GO reprezentaciju koja je sastavljena.

”Ženska kanter reprezentacija je imala prvo okupljanje i one se polako pripremaju za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo”, naglašava Šoć.

Ukoliko ste propustili mečeve ovog vikenda, prenose istih možete pronaći na oficijalnom Youtube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore, gdje su ovog vikenda bili organizovani uživo prenosi.

Bonus video: