Svetski IeSF Šampionat: Nacionalni Tekken i eFootball predstavnici će dobiti direktan plasman na završnicu u Jašiju!

Međunarodna Esports Federacija (IeSF) je otkrila nove vijesti o ovogodišnjem Svjetskom Esports Šampionatu, konkretno o formatu regionalnih kvalifikacija za završnicu u Rumuniji

3006 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IeSF
Foto: IeSF

IeSF je objavio kompletnu raspodjelu slotova za evropski region. Drugim riječima, saznali smo koliko ekipa sa evropskih kvalifikacija će osigurati plasman na finalni LAN u Jašiju, koji će se održati od 24. avgusta do 4. septembra. Broj dostupnih slotova se razlikuje za svaku igru koja će se igrati na Svjetskom Šampionatu.

  • Counter-Strike: Global Offensive – 9 ekipa
  • Dota 2 – 4 ekipe
  • Mobile Legends: Bang Bang – 3 ekipe
  • PUBG MOBILE – 3 ekipe
  • Counter-Strike: Global Offensive za žene – 1 ekipa

Prema ovoj računici, 20 slotova je rezervisano za čitav evropski region, od ukupnih 82. Kao esport sa najvećom konkurencijom, ne iznenađuje nas što je CS:GO dobio najveći broj slotova. Ovakva raspodjela ekipama iz regiona ujedno povećava šanse za plasman na veliku završnicu, što su odlične vijesti za lokalnu scenu.

Vjerovatno ste primijetili da smo izlistali samo timske esportove, i sigurno se pitate kakva je situacija sa eFootballom i Tekkenom. Imamo odlične vijesti za vas - svi nacionalni Tekken 7 i eFootball 2023 predstavnici dobijaju direktan plasman za Svjetski e-Sports Šampionat u Jašiju!

Izvor: RUR

Bonus video: