Najavljen Counter – Strike 2!

Tri video snimka igre Counter-Strike 2 su uključena u najavu, koji demonstriraju svježe nadograđene mape igre, dinamičke dimne granate i "pod-tick ažuriranja", za koje Valve tvrdi da pružaju još preciznija ažuriranja servera

12715 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Ljubitelji popularne pucačine iz prvog lica Counter-Strike sa nestrpljenjem su čekali vijesti o potencijalnom nastavku i čini se da su njihove želje ispunjene.

Korporacija Valve, programeri koji stoje iza originalne igre, juce su potvrdili izlazak poboljšane igre.

Valve je u srijedu izjavio da će Counter-Strike 2 biti lansiran ovog ljeta i da će „revidirati svaki sistem, svaki dio sadržaja i svaki aspekt Counter-Strike iskustva“. Tri video snimka igre Counter-Strike 2 su uključena u najavu, koji demonstriraju svježe nadograđene mape igre, dinamičke dimne granate i "pod-tick ažuriranja", za koje Valve tvrdi da pružaju još preciznija ažuriranja servera.

Za malu grupu igrača Counter-Strike: Global Offensive, nova verzija je dostupna za test. Štaviše, Valve je objavio često postavljana pitanja o tome kako da uđete u ograničeni CS2 test.

Unaprijeđene mape

"Najveći tehnički iskorak napred u Counter- Strike istoriji", prema Valveu predstavlja novi Source 2 engine i donosi mnoštvo poboljšanja i na polju mapa koje se igraju.

cs:go
foto: Printscreen YouTube

Mape koje je Valve najavio u novom updateu igre se mogu podijeliti u tri kategorije : Touchstone, Upgrades i Overalhauls mape.

Touchstone mape su klasične mape sa čvrstim osnovama Counter Strike franšize. Igrači mogu da ih koriste kao osnove za procjenu promjena u igrici između CS:GO i Counter-Strike 2. Poslije skoro decenije iskustva igranja na ovim mapama, one su savršeno poređenje za igrače da provjere kako se Counter-Strike 2 osjeća drugačije.

Upgrades mape koriste izvor dva osvjetljenja uključujući fizički zasnovan sistem renderovanja koji proizvodi realistično osvjetljenje i refleksije.

Overalhauls mape su najstarije mape koje su potpuno obnovljene iz temelja pomoću funkcija za prikazivanje Source 2. Ovi alati će takođe biti dostupni kreatorima mapa u zajednici koje je lakše napraviti, proširiti i ponoviti

Sve ovo uključuje poboljsanje izgleda i tekstura na mapama, od kojih su neke bile u akciji više od 20 godina, a koje sada dobijaju novo ruho. Prema Valveu, te mape će imati „nadogradnje i promjene koje će iskorišćavati sve nove alate Source 2 i funkcije renderovanja“, čineći ih „čistijim, svetlijim i boljim“.

Dimne granate na sasvim novom nivou

U Counter-Strike 2, dimne granate takođe dobijaju značajno ažuriranje. Prema Valveu, sistem dimnih granata sada predstavlja dinamične 3d objekte koji stupaju u interakciju sa svojom okolinom i reaguju na eksplozije, pucnjavu i osvjetljenje. U stvari, to znači da će igrači moći da oduvaju dimne granate koristeći eksplozije “HE” granata, pa čak i da naprave "rupe" u njima.

cs:go
foto: Printscreen YouTube

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Valve se obavezuje da će nadmašiti stopu od 128 u multiplayer modovima. Novu tehnologiju Valve naziva „sub-tick ažuriranja“ i naziva se „srcem Counter-Strike 2“.

Prvobitno, server je samo procjenjivao svijet svaki diskretni vremenski period (koji se naziva tik), „Arhitektura ažuriranja sub-tick-a u Counter-Strike 2 omogućava serverima da odrede precizan trenutak kada pokret počinje, puca se ili se baca „nade“.

Kao rezultat toga, moći ćete da se krećete i pucate brzo, a vaše granate će uvijek sletjeti na isto mjesto.

Napominjemo da je prva verzija igre, koja je izašla 2000. godine, bila je zasnovana na modu za Valve's Half-Life. Zatim, 2004. i 2012. godine, Valve je objavio Counter-Strike: Source i Counter-Strike: Global Offensive, respektivno. CS:GO je i dalje prilično popularan više od deset godina nakon svog prvog izdanja; besplatna igra je često najpopularnija na Steam-u. Sa 1,4 miliona istovremenih igrača na Steam-u ranije ovog mjeseca, CS:GO je postavio novu prekretnicu.

Bonus video: