Finalni turnir u naslovu CS:GO - borba za novu reprezentaciju

Danas će biti odigran finalni turnir u naslovu CS:GO na kojem ćemo dobiti predstavnika Crne Gore na predstojećim takmičenjima

10112 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ovog vikenda Podgorica će biti epicentar dešavanja kada je u pitanju CS:GO naslov, a u igraonici Redbull Hub će se odigrati završni turnir kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rumuniji.

Prethodno su kroz četiri kvalifikaciona turnira održana u tri različite regije Crne Gore dobijene četiri najbolje ekipe, a svaka od njih pretenduje na prvu poziciju do koje će pokušati da dođu u nedjelju, već od 12 sati kada zvanično i kreće takmičenje.

Kako objašnjavaju iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore, koji su glavni organizatori nacionalnih kvalifikacija uz svoje partnere, izuzetno su zadovoljni odzivom takmičara kada je u pitanju ovogodišnje takmičenje, a pogotovo sa Counter Strikeom.

”Takmičenje u Counter Strikeu je okupilo preko 16 timova kroz otvorene kvalifikacije što predstavlja značajnu cifru, ne samo za Crnu Goru već i u odnosu na čitav region, bar što se tiče nacionalnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo”, navode iz SESCG-a.

Raspored prvih mečeva
Raspored prvih mečevafoto: Sescg

Turnir će se igrati po double elimination sistemu, a svi mečevi se mogu pratiti uživo na Youtube kanalu Saveza elektronskih sportova Crne Gore od 12 časova.

Sova Gaming - spoj iskustva i mladih potencijala

Jedna od ekipa koja učestvuje na završnom CS:GO turniru jeste Sova Gaming. Ekipa koju čini miks igrača prošle reprezentacije, a koja se takmičila na Svjetskom prvenstvu koje je održano krajem prošle godine na Baliju, sa nekoliko dodataka u vidu iskusnih igrača. Ekipa dolazi u Podgoricu sa jednim ciljem - a to je da pruže svoj maksimum i pokažu da mogu da opravdaju ulogu jednog od favorita.

”Ekipa Sova Gaming se sastoji od tri igrača koji su predstavljali ekipu na prethodnom svjetskom prvenstvu. Tu su Ranko “Role” Rostović, Đorđije “Djoshun” Todorović i Milutin “Consume” Jovanović, kao i dva nova ali dobro poznata igrača. Igramo zajedno već neko vrijeme, i mislimo da smo spremni za izazove koji predstoje. Smatram da ekipa predstavlja odličan miks iskustva i mladih potencijala, ali više od svega je najbitnije to da svi imamo pobjednički mentalitet i imamo isti cilj, a to je da dokažemo svima da možemo da budemo vodeća reprezentacija, ne samo u regionu već i na Svjetskom prvenstvu”, navodi kapiten ekipe Milutin Jovanović.

Sova Gaming
foto: Sescg

Lineup ekipe Sova Gaming:

- Milutin “Consume” Jovanović

- Ranko “Role” Rostović

- Matija “Fredy” Čović

- Đorđije “Djoshun” Todorović

- Ilija “Rocaa” Vujović

Amigosi - miks spreman da pomrsi konce

Iako su se skupili za turnir, bez prethodnog iskustva igrajući u timu zajedno, ekipa Amigosi na turnir dolazi u ulozi favorita. Dominantni mečevi na kvalifikacionom turniru, kao i visok nivo individualnih ekipa sa kojima raspolažu igrači predvođeni proslogodišnjim reprezentativcem, Ildiarom “Scorpiiooon” Demirovićem, učinili su da svi vjeruju u njihov uspjeh, ne samo na završnom turniru, već i u nastavku puta ka Rumuniji.

”Očekivanje za turnir su naravno da pobijedimo. Svjesni smo svojih mogućnosti, ali isto tako znamo da i ostale ekipe dolaze spremne i da ćemo morati dati svoj maksimum. Ova ekipa iako predstavlja miks okupljen za turnir, je potkovana prije svega individualnim vještinama, ali i odličnom hemijom unutar ekipe jer smo i van servera svi jako dobri prijatelji. Smatramo da nam je to i najveća prednost u odnosu na ostale ekipe i gotovo sam siguran da ćemo uspjeti da ostvarimo zapažen rezultat” - objašnjava Demirović kojem bi ovo bilo treće veliko prvenstvo za reprezentaciju.

Ekipa Amigosi
foto: Sescg

Lineup ekipe Amigosi:

- Ildiar “Scorpiiooon” Demirović

- Ognjen “Ogy” Perović

- Pavle “Ahilej” Pustahija

- Aco “Silex” Nilović

- Krsto “Krle” Popović

Heavy Five - ekipa sa dugom istorijom

Ekipa Heavy Five je dobro poznata crnogorskoj esport sceni, a svoje prve turnire bilježe još od 2017. godine kada su bili redovni učesnici Prve Crnogorske lige, koja je takođe organizovana od strane Saveza elektronskih sportova.

Ekipa predvođena Fabijanom “Fabzie” Gjerajem, na turnir dolazi nakon osvajanja prvog kvalifikacionog turnira koji je odigran u Baru, a svoje mjesto su obezbijedili nakon pobjede nad lokalnom ekipom “Barani”.

”Naša očekivanja za ovaj turnir jesu da pokušamo da pobijedimo naravno, znamo da neće biti lako ima dosta kvalitetnih ekipa, ali smatramo da smo jedna od boljih selekcija. Igramo zajedno jako dugo iako nijesmo uspjeli da se redovno pripremamo za završni turnir”, ističe Gjeraj te ističe da su se okupljali i vježbali u igraonici Electro House

”Ove pripreme su nam pomogle da održimo dobru atmosferu u timu. Što se tiče Heavy five ekipe, postoji od 2017, roster ekipe se mijenjao ali uglavnom većina igrača su ostala tu, što se tiče ekipe učestvovali smo na svakom mogućem turniru što je bilo u Crnoj Gori od osnivanja i naravno da ćemo tako nastaviti i dalje”, obećao je Gjeraj.

Heavy Five
foto: Sescg

Lineup ekipe Heavy Five:

- Filip “Fikalele” Plumaj

- Fabijan “Fabzie” Gjeraj

- Agron “baba” Vulaj

- Almir “Lekzzera” Lekić

-Samed “Spinara” Pepić

- Sanid “Noizy” Pepić (zamjena)

Target Gaming - zabava na prvom mjestu

Target gaming je ekipa koju čine igrači manje poznati na gejming sceni, ali koji su svojom individualnom igrom i ambicijom uspjeli da se domognu mjesta na završnom turniru. Ova mlada ekipa predvođena kapiteno Petrom “b0lje” Boljevićem na turnir dolazi bez prevelikih očekivanja, ali obećavaju da će dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat. Svjesni su da posjeduju značajne individualne sposobnosti, ali i odličnu energiju unutar ekipe za koju smatraju da je jedna od najbitnijih karika uspješnog Counter Strike tima.

”Očekivanja za turnir nisu prevelika, ali šta god napravimo je uspjeh, jer igramo iz zabave i ljubavi koju imamo prema CS:GO igrici. Ekipa je miks drugara koji igraju faceit iz zabave, a nijesmo se previše ni pripremali za samo takmičenje. Ipak smatram da ćemo na server biti kompletni i kao i uvijek dobro raspoloženi jer smatram da je odlična energija unutar tima jedan od najbitnijih elemenata koji se mora ostvariti da bi se došlo do nekog uspjeha”, objašnjava Boljević.

foto: SESCG

Ekipu Target Gaming čine:

-Petar “b0lje” Boljević

- Matija “Rile” Ristić

-Anton “Lazari” Lazari

-Nikola “Locked” Kostić

-Nikola “Apocalypse” Mališić

-Duško “ck0Kra” Kračković (zamjena)

Bonus video: