EA Sports ulaže milione u amaterski fudbal

Kroz partnerstvo sa “Uefom”, EA će pružiti dalju investicionu i savjetodavnu podršku rekreativnom fudbalu

4485 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EA Sports
Foto: EA Sports

EA Sports je najavio planove za lansiranje svog programa “FC Futures”, u okviru kojeg će kompanija uložiti osam miliona funti (10 miliona dolara) u projekte osnivanja fudbalskih klubova širom svijeta.

Tih osam miliona funti će biti investirano tokom trogodišnjeg perioda. Prije nekoliko dana, EA je otkrila prvog dobitnika fonda: “The Rocky i Wrighty Arena” iz londonske “Turnham Academy”.

Zajedno sa EA Sportsom, arena je osnovana zajedno sa fudbalskom fondacijom, fudbalskom Asocijacijom Engleske i vladom Velike Britanije. Otvorena je od strane bivšeg igrača reprezentacije Engleske i studenta “Turnham Academy” Iana Rajta.

Rajt, koji će biti ambasador “FC Futuresa” zajedno sa engleskom fudbalskom menadžerkom Emom Hejs, naveo je da je ulaganje u igru presudan korak ka razvoju svjetskog fudbala.

”Odrastajući u Londonu, uvijek sam tražila način da budem na terenu”, dodala je Hejsova.

”Oduševljena sam što žene i nedovoljno zastupljeni talenti dobijaju resurse koje mnogi od nas nisu imali”, smatra ona.

Kasnije ove godine, “FC Features” će takođe lansirati besplatnu “biblioteku” gdje će mladi igrači i treneri imati pristup raznim vježbama za trening i tome će moći da pristupe “onlajn”. Takođe je u planu stvaranje novih i rekonstrukcija starijih terena.

Kroz partnerstvo sa “Uefom”, EA će pružiti dalju investicionu i savjetodavnu podršku rekreativnom fudbalu.

Frank K. Ludolf, šef tehničkog razvoja “Uefe”, rekao je da će organizacija raditi “ruku pod ruku sa dugoročnim partnerom “EA Sports” kako bi se ojačala podrška amaterskom fudbalu”.

”Ovo partnerstvo je odlična prilika za ‘Uefiin’ program amaterskog fudbala da pruži inovativan pristup savremenim i prilagođenim materijalima za učenje u korist sljedećih generacija igrača i navijača”, dodao je Ludolf.

Vijest o investiciji “EA” stigla je onog trenutka kada se kompanija priprema za lansiranje “EA Sports FC”, rivala Fifinog serijala koji je nekada razvijala.

Međutim, predsjednik Fife Đani Infantino izjavio je da će, uprkos odlasku “EA”, “Fifa” ostati “najbolja internetska igra za bilo koju djevojčicu ili dječaka”.

Bonus video: