Kompanija "Nintendo" tužila "Diskord"

”Tears Of The Kingdom” treba da izađe 12. maja. Uoči premijere, “Nintendo” je objavio nekoliko novih trejlera koji prikazuju nastavak “Breath Of The Wild”

5797 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kompanija “Nintendo” podnijela je zahtjev za dobijanje podataka od “Diskorda”, pokušavajući da identifikuje korisnika koji je u februaru ove godine objavio na toj platformi pregled umjetničke knjige “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”.

Zajedno sa igricom, umjetnička knjiga izlazi tek sljedećeg mjeseca, što znači da su se sa slikama knjige pojavile i informacije o negativcima, područjima i predmetima u igrici.

Nakon curenja detalja, kompanija “Torrentfreak” je objavila da je “Nintendo” podnio zahtjev za zaštitu autorskih prava po “Digital Millenium Copyright Act (DMCA)” da bi uklonio procurjele slike.

U pokušaju da se utvrdi identitet osobe koja je objavila “Tears Of The Kingdom”, advokati koji zastupaju “Nintendo” su prošle nedjelje prozvali “Diskord” prilikom sudskog poziva u Okružnom sudu u Kaliforniji.

Ako sudski poziv bude odobren, “Diskord” će morati da prijavi identitet te osobe, uključujući njeno ime, adresu, telefonski broj i imejl.

Prije podnošenja zahtjeva, “Diskord” je pomogao u uklanjanju procurjelih slika.

”Tears Of The Kingdom” treba da izađe 12. maja. Uoči premijere, “Nintendo” je objavio nekoliko novih trejlera koji prikazuju nastavak “Breath Of The Wild”.

Bonus video: