Maden će igrati CSGO Major u Parizu

"Cijeli turnir sam odigrao veoma loše individualno, ali nikada nijesam
iznevjerio svoj tim. Imao sam energije i uvijek vjerovao u nas. Stigli smo
do Majora u Parizu! Veoma sam srećan što smo uspjeli da pobijedimo Cloud
9 koji je sigurno naš najteži tim za pobjedu. Obećavam da od mene možete
očekivati mnogo više na Majoru!", kazao je Bošković

5113 pregleda 1 komentar(a)
Bošković, Foto: Privatna arhiva
Bošković, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski CSGO igrač Pavle Bošković, u gejming svijetu poznatiji kao Maden, izborio je mjesto na posljednjem Majoru sa svojom ekipom Ence.

Kvalifikacije za turnir u organizaciji Blast-a održavaju se u Kopenhagenu gdje je Ence doputovao 9. aprila a odmah su ih dočekali i izuzetno spremni protivnici.

Sve je počelo mečom protiv ukrajinske ekipe Monte koja je mnoge iznenadile svojim nastupom na kvalifikacijama, pa tako i Madenovu ekipu koju su uspjeli da savladaju rezultatom 16:11.

Nakon Monte-a, Ence je izgubio i svoj drugi meč protiv ekipe Forze u bliskom susretu na mapi Anubis, kada je ruska ekipa slavila 16:14.

Nijesu odustali u momentu kada su ih svi otpisali

Obzirom da se kvalifikacioni turnir igra u "swiss" formatu te ekipe koja prva dođe do tri poraza ispada sa turnira, jasno je da je sav pritisak bio usmjeren upravo na Ence koje je dijelio samo još jedan loš meč od odlaska kući.

Ipak, nešto lakši meč protiv domaće ekipe Ination, ulio je prijeko potrebno samopouzdanje igračima koji su nakon te pobjede, ostvarili još jednu, protiv ekipe 500, u duelu u kojem je Ence slavio 2:0.

Detalj sa takmičenja
Detalj sa takmičenjafoto: Privatna arhiva

Na kraju ih je čekao najteži zadatak ali i sa najvećom nagradom te je pobjeda protiv jedne od najboljih ekipa svijeta, Cloud 9, vodila direktno na posljednji CSGO major turnir u Parizu.

Iako je Cloud 9 važio za favorita i svi su u tom momentu otpisali ekipu Pavla Boškovića, oni su ipak uspjeli da pokažu svoju najbolju igru, vođeni sjajnim individualcem Guyem "Nertz" Iluz-om, koji je tokom čitavog turnira pružao nevjerovatne statistike i zavrijedio najbolji rejting, te slave rezultatom 2:0.

CSGO, Ence
foto: Privatna arhiva

Iako je bilo jasno da Ence nije najbolje ušao na turnir, te da fali performans individualaca ekipe koji predstavlja ključni dio njihove igre, na kraju su uspjeli da svi budu kao jedno na mapi, i da zajedno sa našim igračem, ostvare veliki uspjeh kako za svoju organizaciju tako i za Crnu Goru.

Na kraju, Pavle se putem Tvitera zahvalio svim fanovima na podršci, ali i objasnio da se od njega može očekivati mnogo više na samom Majoru.

CSGO, Ence
foto: Privatna arhiva

"Cijeli turnir sam odigrao veoma loše individualno, ali nikada nijesam iznevjerio svoj tim. Imao sam energije i uvijek vjerovao u nas. Stigli smo do Majora u Parizu! Veoma sam srećan što smo uspjeli da pobijedimo Cloud 9 koji je sigurno naš najteži tim za pobjedu. Obećavam da od mene možete očekivati mnogo više na Majoru!".

CSGO, Ence
foto: Privatna arhiva

Bonus video: