Igre idealne za igranje u dvoje

Ponekad je svima draže samo sjesti i odigrati co-op igru s jednom bliskom osobom

6333 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Da su samo skupe igre kvalitetne nije istina još od davnih dana MMO-ova i MOBA, no ponekad je svima draže samo sjesti i odigrati co-op igru s jednom bliskom osobom.

Bilo da je ta osoba partner ili dobar prijatelj, u dvoje je ponekad jednostavno slađe. A najslađe je kad za igre koje igrate niste morali ništa platiti.

Evo liste igrica koje su najbolje za igru u dvoje koje preporučuje sajt ING.

Dungeon Defenders II

Etheria treba vašu pomoć! Grad je napadnut i samo vas dvoje zajedno možete zaustaviti napad, ili barem pokušati. Ova akcijska tower defense igra ima sve što želite za igru u dvoje - jako lijepe, ali jednostavne vizuale, lootanje, levelanje, ali i slatke ljubimce koje možete nabaviti kroz igru. Pucajte i skupljajte sredstva kako si unaprijedili svoju bazu, no pripazite jer Old Ones nikad ne staju.

Ako ipak mislite da vas dvoje sami neće uspjeti zaštititi ovo mjesto, uvijek možete pozvati još nekoliko prijatelja da se pridruže ovoj avanturi.

Za još bolje iskustvo, DLC-evi za igru su dostupni, no njih ćete morati kupiti.

With You

Apstraktna 2D puzzle igra za dvoje stvorena specifično za parove. With You predstavlja dva oblika, polukrug i trougao u njihovoj misiji da uz što bolju komunikaciju dođu do svojih ciljeva. Igra je jednostavna, lijepa i ima jako smirujuću atmosferu.

Kreatorica igre, Kerol, je napisala kako je ovo bio samostalni studentski projekt, te kako joj igre koje nisu nasilne i potiču na komunikaciju znače mnogo.

Ako je želite podržati, ova igra ima poseban DLC nazvan ‘Tip Jar’ gdje se ništa u igri ne promijeni, ali Kerol zna da vam se igra jako svidjela.

We Were Here

Za ovu igru će vam trebati mikrofon i slušalice, jer je walkie-talkie jedini način na kojim ćete moći komunicirati sa svojim saigračem.

Probudite se u napuštenom dvorcu usred mećave. Igrač A je zatvoren u maloj prostoriji dok igrač B ima slobodu kretanja i pokušava ga pronaći dok vrijeme ne istekne. Inspiracija developerima bile su igre poput Myst, Amnesia: The Dark Descent, ali i escape roomovi koje su prošli u stvarnosti.

Igra ima i tri nastavka, koji doduše nisu besplatni, ali nude još napetiju atmosferu i još više zagonetki koje morate zajedno riješiti. Igre su We Were Here Too, We Were Here Together i We Were Here Forever i kao i jedinica, dostupne su na Steamu.

Eronoctosis: Put Yourself Together

Pikselizovani horor koji se mogu igrati samo dva igrača.

"Istražite najdublje kutke svog uma kako biste se ponovno sabrali. Radite zajedno kako biste se obranili od njegovih stanovnika", stoji u opisu igre, no što točno je Eronoctosis?

Kako developeri sami kažu, igra je nastala u kasno proljeće 2012. godine, iz dubine njihove kolektivne podsvijesti. Svaki igrač ima posebnu ulogu u igri i poseban zadatak koji će im pomoći da izađu iz ove noćne more. Vi i vaš saigrač istražujete prostor tamnica u dok se istovremeno pokušavate obraniti od strašnih čudovišta.

Igra takođe ima pikselizovane slike genitalija te veoma grafičke prikaze smrti, pa smatrajte ovo svojim upozorenjem ako planirate zaigrati Eronoctosis.

Unsolved Case

Misterija koju ne može svako riješiti. Nesvakidašnji dvojac. Namjestite svoje detektivske značke dok sarađujete i komunicirate kako biste otkrili šifre, riješili zagonetke i uhvatili poznatog Cryptic killers.

Igra traje od 30 do 60 minuta, te je prequel Cryptic Killer serijala. Možete igrati na mobilnim telefonima, tabletima, PC-u ili MAC računarima, no morate i nekako moći da komunicirate. Igra ima stripovski stil, jednostavne grafike, no zanimljive i ponekad zahtjevne izazove i zagonetke.

Imate li sve što je potrebno za uhvatiti Cryptic killera? Ili će vam vrijeme isteći i izgubit ćete i više nego što ste mislili.

Bonus video: