Call of Dutyju se uvijek rado vraća

Muzičar Met Hifi ne krije da rado igra video-igre, te otkriva koje su mu omiljene

2343 pregleda 2 komentar(a)
Met Hifi, Foto: youtube.com/@matthewkheafy
Met Hifi, Foto: youtube.com/@matthewkheafy

Frontmen sastava “Trivium” i strimer Met Hifi otkrio je da su mu omiljene igre “Rebirth mode”, “Call Of Duty Warzone” i “Final Fantasy 7”, prenosi NME.

Hifi je otkrio da je posljednja igra koju je igrao prije intervjua za pomenuti magazin bila “Call Of Duty: Modern Warfare 2” koju je igrao sa profesionalnim igračem Fortnita Kajlom ‘Bugha’ Girsfordom.

Međutim, trenutnoj verziji “Call Of Duty’s Warzone” nedostaje Heafiev omiljeni režim igre iz prošlog “Warzona”.

”Volio sam ‘Rebirth mode’ u Call of Dutyu”, dodao je Hifi, i naveo da on i njegovi kolege iz benda Aleks Bent i Paolo Gregoleto smatraju da je njegova verzija na “Alkatraz” mapi njihov “omiljeni mod” u “Warzonu”.

Zahvaljujući “Rebirth modu”, Hifi je imenovao Call of Duty za igricu kojoj se uvijek rado vraća.

”Nažalost, neću igrati dok ne vidim ‘Rebirth mode’”, podijelio je Hifi, koji je rekao da nije ljubitelj redovnog igranja Warzonea sa ograničenim brojem oživljavanja.

”Ne sviđa mi se ideja o ‘lootingu’ od 45 minuta, a onda samo dobijem metak i gotovo je, ili prolaženje kroz Gulag i sve je završeno. Potreban mi je režim u kojem ću moći često da umrem bez posljedica, jer jednostavno nisam toliko dobar igrač”, ispričao je on.

Iako Hifi voli i druge pucačine poput GoldenEyea i Dooma, pjevač je otkrio da mu je serijal Final Fantasy najdraži. On je priznao da je sakupio sve što se moglo dobiti za prvih 12 igara iz serije Final Fantasy. U intervjuu je priznao da iako je klasik iz 1997. godine, Final Fantasy 7 je njegova omiljena igra svih vremena.

Zapravo, Hifi toliko voli ovu igru ​da se čak pominje u pjesmi na albumu “Shogun” koji je bend izdao 2008. godine.

”’The Calamity’ numera se zapravo odnosi na Đenovu iz Final Fantasy 7, koja je zakleti neprijatelj Klauda, koji je povezan sa Sefirotom”, podijelio je muzičar, koji je priznao da je u temama koje Trivium obrađuje prisutna neka ekstremna čudnost.

Bonus video: