Funkcionalna za više igrača

Video-igra Kill the Justice League odložena za 2024. godinu

1331 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Suicide Squad: Kill the Justice League je sljedeća igra iz omiljenog studija igara “Rocksteady”. To je tim koji stoji iza “Arkham” franšize, čija je posljednja igra bila Arkham Knight iz 2015. godine. Kill The Justice League je potpuno drugačiji projekat koji nudi funkcionalnost za više igrača u svojoj kampanji. Igra se takođe može igrati u režimu za jednog igrača, ali čini se da je fokus na igranju sa prijateljima.

U Suicide Squad: Kill the Justice League postoje četiri igračka lika: Captain Boomerang, King Shark, Harley Quinn i Deadshot. Samostalni igrači mogu da mijenjaju ova četiri lika u bilo kom trenutku, slično kao što je to funkcionisalo u “Arkham Knightu”. Oni koji žele da igraju multiplayer, mogu da igraju sa prijateljima, pri čemu svako bira jednog člana iz Task Force X.

Još uvijek smo malo udaljeni od datuma objavljivanja Suicide Squad: Kill the Justice League, s obzirom da je upravo odložen za 2024. godinu, ali imamo mnogo toga da proučavamo dok čekamo.

Suicide Squad: Kill the Justice League će biti objavljen 2. februara 2024. godine. Ovo je objavljena nakon što je igra nedavno odložena. U objavi na Tviteru, razvojni tim “Rocksteady” objašnjava da im je potrebno više vremena za rad na igri. Ovo je ozbiljno kašnjenje i nije prvo za ovaj projekat.

Gameplay

Do sada smo vidjeli samo jedan trejler za gameplay za Suicide Squad: Kill the Justice League. U njemu su prikazana sva četiri člana Task Force X, zajedno sa njihovim oružjem i sposobnostima. Čini se da će sva četiri lika imati pristup oružju na daljinu, napadima u blizini i specijalnim sposobnostima. Očigledno je da će upravo sposobnosti učiniti da se svaki lik osjeća jedinstveno.

Harley Quinn koristi hvatalku za kretanje, dok King Shark brzo trči po zidovima zgrada. Captain Boomerang je najbrži i može se teleportovati i koristiti sposobnosti brzine da bi se kretao. Na kraju, Deadshot koristi mlazni ranac da bi putovao virtuelnim svijetom.

Moraćemo sačekati da bismo vidjeli likove na djelu u Suicide Squad: Kill the Justice League. Očigledno je da će biti važno da se svaki od četiri lika osjeća jedinstveno, posebno u multiplayer modu.

Bonus video: