Diablo 4 nije dizajniran da se igra zauvijek

Gejmeri će u novom nastavu imati izazovnu, šefofsku bitku, a namijenjena je onima koji su usavršili svoje likove

1514 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Blizzard Entertainment
Foto: Blizzard Entertainment

Kompanija Blizzard Entertainment je potvrdila da Diablo 4 nije video-igra koja je namijenjena da se igra “zauvijek”, te da će nadolazeća akciona igra sadržati izuzetno izazovnu, šefofsku bitku za igrače koji su savršeno usavršili svoje likove, prenosi portal NME.com.

Kao dio grupnog intervjua koji je pokriven od strane Gamesradara, pomoćni direktor igre Diablo 4, Džo Pajpjora, potvrdio je da postoji ograničenje u tome koliko će igra proširiti svoju težinu u odnosu na nivoe i opremu igrača.

Iako će “Diablo 4’s Nightmare Dungeons”, koje dopunjuju postojeće tamnice igre sa novim modifikatorima, proširiće iznad nivoa 100, Pajpjora je rekao da “Diablo 4” ipak nije namijenjen za igranje “zauvijek”.

”Postoje stvorenja sa kojima ćete nastaviti da se borite na sve višim nivoima težine nakon nivoa 100, ali to je sadržaj u kojem ćete se nekako gurati da vidite koliko daleko možete da napredujete u svom umjeću, umjesto da pokušavate da osvojite neki beskrajni niz nagrada dok prelazite preko novoa 100”, objasnio je Pajpjora.

Kada igrači dostignu nivo 100 i optimizuju maksimalnu snagu svoje opreme, biće im ponuđena šansa da se bore protiv finalnog karaktera “Nightmare Dungeonsa”.

”Na nivou 100, imamo susret sa glavnim karakterom Pinnaclea sa kojim želimo da se igrači suoče, koji je balansiran tako da je veoma izazovan”, kazao je on, dodajući da će čak i igrači stotog levela imati veoma težak zadatak da pobijede finalnog karaktera.

Pajpjora je opisao finalnog karaktera kao inspirativnu figuru za koju igrači moraju da se veoma potrude da bi je savladali. Međutim, pobjeda nad neimenovanim neprijateljem donijeće “cosmetics” i druge nagrade osim poboljšane opreme, jer se do ovog trenutka očekuje da igrači već imaju najbolju dostupnu opremu.

Još u martu, šef franšize “Diablo” Rod Ferguson rekao je za NME zašto će “Nightmare” preispitati postojeće tamnice u igri, umjesto da ponudi nova područja za istraživanje.

Iako će “Diablo 4” biti objavljen tek 6. juna, kompanija “Blizzard” je potvrdila da će se konačni test igre održati u maju.

Bonus video: