Održane panel diskusije na temu "Budućnost gejminga i esportova"

Savez elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) u saradnji sa nevladinom
organizacijom 4Future organizovao je juče u Podgorici prve javne diskusije na temu budućnosti gejminga i elektronskih sportova u Crnoj Gori.

16196 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SESCG, Foto: SESCG
Foto: SESCG, Foto: SESCG

Događaju su prisustvovali brojne zvanice iz svijeta gejminga i elektronskih sportova koji su podjelili svoju viziju razvoja ovih industrija u budućnosti, kao i trenutne izazove sa kojima se zajednice susreće u pogledu opšte percepcije gejminga i elektronskih sportova u našem društvu.

Prvi panel je protekao u analizi dosadašnjih aktivnosti SESCG-a, kao i opštoj percepciji gejminga i eventualnim prilikama za privatni sektor koje postoje u ovim industrijama. Konstatovano je da je gejming industrija rastuća industrija koja trenutno globalno broji više od 3 milijarde korisnika, a čija potrošnja je tokom prethodne godine premašila dvije stotine milijardi američkih dolara, te da će u budućnosti gejming biti jedna od važnih privrednih grana jer je njega moguće implementirati u svim sferama naših života. Tokom drugog panela, gosti, profesionalni igrači i kreatori sadržaja, su podjelili sa publikom svoja lična iskustva i vizije rasta i razvoja gejming zajednice u Crnoj Gori u nekoj bližoj budućnosti. Panelisti su poseban akcenat stavili na važnost edukacije javnosti o ovim industrijama, te da se taj efekat najbolje postiže kroz kreiranje sadržaja koji je razumljiv svim generacijama. Sljedeće javne diskusije biće održane u Herceg Novom, a neke od tema će analizirati turistički potencijal ovih industrija za Crnu Goru, kao i kako naše opštine na primorju mogu iskoristiti gejming i elektronske sportove da postanu prepoznatljivi IT&Gaming hub-ovi u regionu.

Bonus video: