Istražite svijet boreći se sa stvorenjima iz Capcoma

Iako igra neće biti objavljena do septembra ove godine, Niantic je naveo da se igrači mogu prijaviti da odigraju zatvorenu beta verziju igre prije lansiranja

2001 pregleda 0 komentar(a)
Monster Hunter Now, Foto: Niantic
Monster Hunter Now, Foto: Niantic

Kompanije Niantic i Capcom najavile su Monster Hunter Now, mobilnu igru sa širom realnom slikom (AR) u kojoj igrači moraju da se bore u svojoj okolini sa stvorenjima iz serijala Monster Hunter.

Povučeni iskustvom sa Nianticovim hitom Pokémon Go iz 2016. godine, Monster Hunter će sada ponuditi igračima da istražuju stvarni svijet, boreći se sa stvorenjima preuzetim iz serijala Capcoma.

Iako igra neće biti objavljena do septembra ove godine, Niantic je naveo da se igrači mogu prijaviti da odigraju zatvorenu beta verziju igre prije lansiranja.

Što se tiče igre, Monster Hunter Now će nastaviti tradiciju serije lova na čudovišta, i ponudiće materijale koji se mogu koristiti za poboljšanje opreme igrača i učestvovanje u većim bitkama.

Iako igre Monster Hunter tradicionalno naglašavaju duže borbe koje mogu proći kroz setove, Niantic je potvrdio da će bitke u Monster Hunteru trajati najviše 75 sekundi, stavljajući veći naglasak na ležerniji stil igre po kojem su poznati.

Pojašnjavajući, Redžo Cujimoto, producent serije Monster Hunter u Capcomu rekao je:

”Nianticova AR tehnologija pruža iskustvo u lovu i to da se može igrati kao da se ništa nije dogodilo, odajući počast igranju i lovačkim aktivnostima koje samo Monster Hunter može da ponudi”.

Cujimoto je takođe potvrdio da će igrači loviti čudovišta uz pomoć Palicoa, dugogodišnjih feline companionsa koji su pomagali igračima u prethodnim igrama.

Džon Henke, osnivač i izvršni direktor Niantica, dodao je da igrači mogu očekivati “fantastična stvorenja, fascinantan lov i mogućnosti timskog rada sa najboljom grafikom na mobilnim uređajima”.

Bonus video: