Rovio ima moć koju Sega nema

Kupovina kompanije omogućiće im da uplove na tržište mobilnih igrica

2570 pregleda 0 komentar(a)
Segine video igre uskoro i na telefonima, Foto: SEGA
Segine video igre uskoro i na telefonima, Foto: SEGA

Sega je podijelila više informacija o svojoj navodnoj akviziciji programera igre “Angry Birds”, Rovioa, koja će izdavaču omogućiti da pomenutu video igru dovede na više platformi.

Sega je prošlog mjeseca objavila da planira da kupi Rovio za 624.937 miliona funti, a kupovina je dizajnirana da pomogne Segi da svoje igre prebaci na mobilne platforme.

NME je prije nekoliko dana prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj je uprava Sege i Rovia objasnila zašto se akvizicija dešava.

Tamo je Aleksandre Peletier-Norman, izvršni direktor Rovia, potvrdio da će serijal “Angry Birds” biti prenijet na konzole i računare.

U međuvremenu, Šuji Ucumi, predsjednik odsjeka za potrošačke igre i transmediju u Segi, objasnio je da će akvizicija pomoći u rješavanju izazova sa kojima se ova kompanija suočava zbog probijanja na globalno tržište mobilnih igara.

Ucumi je ukazao na to da samo 12 odsto profita Segine mobilne igre dolazi izvan Japana, u poređenju sa 80 odsto profita od konzolnih igara.

Kao što su Ucumi i izvršni direktor Sege Haruki Satomi detaljno opisali, njihova kampanija kupovinu Rovia, najpoznatijeg po razvoju serijala “Angry Birds”, vidi kao način da se probije na globalno tržište mobilnih igara.

Ucumi je objasnio da Rovio ima moć koju Sega nema i potvrdio da će kupovinom kompanije žele da Sega franšize igara na mobilne uređaje.

Iako konkretni planovi za Sega igre koje je razvio Rovio još nisu završeni, Sega je najpoznatija po igrama poput Sonic The Hedgehog, Persona, Total War, Football Manager i Like A Dragon.

Aleksandre Peletier-Norman podijelio je da je zanimljivo razmišljati o tome šta će Rovio moći da uradi sa postojećim Sega franšizama.

Bonus video: