Crna Gora među Top 8 univerzitetskih ekipa u Evropi

Ekipa Amigosi pobijedila reprezentaciju Letonije na Faceit Collegiate Championshipu

6202 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crnogorski predstavnici na ovogodišnjem Faceit Collegiate Championshipu, ekipa Amigosi ovog vikenda je igrala svoj prvi meč protiv reprezentacije Letonije, a nakon uzbudljivog meča koji se odigrao na sve tri mape, pobjedu je odnijela crnogorska strana.

Best of three (BO3) meč protiv Letonije počeo je na Infernu, mapi koju je izabrala naša ekipa, a nakon bliskog meča i produžetaka uspjeli su da slave rezultatom 16:9. Nakon toga je uslijedio Anubis na kojem su Amigosi poraženi ubjedljivim rezultatom 16:2, što je i razumljivo ako se uzme u obzir da je Anubis najnovija mapa u competitive izboru i da ga mali broj ekipa vježba. Na kraju sjajna igra crnogorske ekipa na mapi Ancient, gdje su slavili rezultatom 16:8 i time ostvarili plasman u osam najboljih studentskih ekipa u Evropi.

”Nije nam prvi put da igramo Faceit collegiate turnir jer smo u sličnom sastavu i prošle godine bili predstavnici Crne Gore, ali smo takmičenje završili u prvom kolu protiv reprezentacije Grčke koja je nešto kasnije ostvarila i top tri plasman na turniru. Ovog puta smo svjesni da možemo mnogo više i to smo pokazali u ovom inicijalnom meču protiv Letonije koji su bili izuzetni protivnici i pokazali su dobru igru. Očekuju nas jako teški mečevi u nastavku turnira, ali ćemo dati sve od sebe i potruditi se da ostvarimo što bolji plasman”, izjavio je kapiten ekipe Amigosa, Ognjen “Ogy” Perović.

Naredni meč Amigosi će igrati narednog vikenda protiv reprezentacije Rumunije, koji važe i za jednog od favorita cijelog turnira.

Sastav ekipe:

Ognjen “Ogy” Perović

Ildiar “Scorpioon” Demirović

Aco “Silex” Nilović

Pavle “Ahilej” Pustahija

Krsto “Krle” Popović

Najveće studentsko CSGO prvenstvo na svijetu

Faceit Collegiate Championship je turnir u organizaciji najveće platforme za takmičenje na svijetu “Faceit”, koja je nedavno sklopila multibilionski ugovor sa dotadašnjim konkurentima “ESL-om”, te na ovaj način stvorila grupaciju “ESL Faceit Group”.

Kako su studenti kategorija koja spada u sami centar kada je u pitanju kompetitivno igranje video igrica, jasno je zašto sve više organizatora uvrštavaju ovakve turnire i konstantno uključuju ne samo studente, već i univerzitete kojih su oni dio, što umnogome poboljšava razvoj elektronskih sportova i gejminga, ali i pruža potrebnu podršku za profesionalni razvoj igrača koji veliki dio svog vremena troše gradeći akademsku, ali i esport karijeru.

Ovo takmičenje uključuje preko 1000 univerziteta širom svijeta, a posjeduje i nagradni fond koji za jednu sezonu iznosi 55 hiljada dolara.

Bonus video: