Maden srušio Faze

Ekipa Ence koju predvodi crnogorski e-sportista Pavle Bošković kvalifikovala se za legends fazu posljednjeg CS:GO Majora

22803 pregleda 9 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Posljednji CS:GO Major je u toku, a održava se u glavnom gradu Francuske, Parizu i nosi nagradni fond od 1,25 miliona dolara. Nakon jučerašnjeg dana, poznato je nekoliko ekipa koje su ostvarile plasman u legends fazu turnira i time osigurale titulu jedne od najboljih ekipa u svijetu. Među njima je i finska organizacija Ence za koju nastupa naš Pavle “Maden” Bošković.

Nakon odličnog starta na turniru i brze dvije pobjede, Ence je dočekao meč sa ekipom Faze, trenutno petom ekipom na svijetu, ali i ekipi koja se nalazi među favoritima za osvajanje čitavog Majora.

Iako su od samog starta svi otpisali Ence, a tome je u prilog otišla i prva mapa (Overpass) na kojoj je Faze slavio rezultatom 16:12, Maden je imao druge planove.

Prvo na Nukeu a zatim i Anubisu, Pavle je predvodio svoju ekipu i na kraju završio meč sa nevjerovatnim skorom 60:52, te doveo Ence do pobjeda na tim mapama rezultatima 16:13 i 16:8.

Maden slavi sa ostatkom ekipe nakon pobjede
Maden slavi sa ostatkom ekipe nakon pobjedefoto: prinstrceeen HLTV.org

Ovo je drugi put za redom da se Ence kvalifikuje u legends fazu prestižnog turnira od kad igra za sastav Encea, uspjeh koji je finskoj organizaciji bio jako teško da ostvari prije potpisivanja crnogorskog pojačanja.

“Pavle "⁠Maden⁠" Bošković će biti igrač kojeg će većina ljudi povezati sa ENCE-ovim nastupom nakon nekoliko ključnih fragova crnogorca pronađenih na poslednje dvije mape. Proizveo je fantastičan klac 1 na 4 na Nukeu i prosječno je postigao 1,14 rejting i 1,28 rezultat u seriji dok je svoj tim doveo do pobjede” piše u članku u kojem se opisuje rezultat Ence-a na jednoj od najpopularnijih esport platformi HLTV.

Ence će svoje naredne mečeve igrati od 13-16. maja kada će se susresti sa ostalim ekipama koje su ostvarile plasman u Legends fazu.

Bonus video: