G2 protiv Vitality u velikom derbiju prvog kola Legends faze

G2 Esports i Vitality će igrati jedan od dva derbija na startu Legends faze BLAST Paris Majora, posljednjeg Majora u CS:GO esportu. Pored njihovog okršaja najviše pažnje će privući i duel ekipa FaZe Clan i Heroic koje takođe pretenduju na visok plasman na Majoru.

6966 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Blast.tv Paris 2023
Foto: Blast.tv Paris 2023

Natus Vincere će kao prvi nosioc među Legends timovima igrati protiv GamerLegiona koji je jedna od ekipa koje su danas uhvatile posljednji voz za Legends fazu, prenosi Sport Klub. Sa skorom 3-2 je prošao dalje i Team Liquid, a njihov prvi protivnik će biti najveće iznenađenje EU RMR turnira, poljska ekipa 9INE.

Nakon što su preko paiN Gaminga izborili plasman u Legends fazu, Monte će još jednom igrati protiv ekipa iz Brazila, a ovoga puta njihov protivnik će biti FURIA.

U švedskom derbiju sastaju se dva tima koja su obilježila početak CS:GO esporta, Fnatic i Ninjas in Pyjamas, dok će FaZe Clan imati težak zadatak da se izbori sa ekipom Heroic, u meču koji će zasigurno obilovati dobrim potezima, iako se nažalost publike igra samo jedna mapa.

Apeks će igrati protiv britanske ekipe Into The Breach koja je takođe iznenadila svojim plasmanom u Legends fazu na EU RMR kvalifikacijama, dok će ENCE igrati protiv izuzetno neugodne ekipe Bad News Eagles.

Za nas najzanimljiviji meč je svakako okršaj Team Vitality i G2 Esportsa, dvije esport organizacije koje su dugo bile poznate po svojim francuskim CS:GO timovima i koje zasigurno imaju ogromnu motivaciju da podignu trofej u Parizu. Kada se uzme u obzir da su u pitanju jedni od glavnih favorita Majora, ne bi uopšte bilo čudno da vidimo revanš u plejof fazi takmičenja, ukoliko oba tima prođu dalje.

Još jednom, parovi prvog kola Legends faze:

Natus Vincere – GamerLegion

9INE – Team Liquid

FURIA – Monte

Fnatic – Ninjas in Pyjamas

Heroic – FaZe Clan

Into the Breach – Apeks

Team Vitality – G2 Esports

Bad News Eagles – ENCE

Bonus video: