Oružje Nemesis izaziva audio grešku u igrici "Apex Legends"

Programer "Apex Legends" otkrio je da je "single line of code" kriv za bagovanje zvuka

4497 pregleda 1 komentar(a)
Apex Legends (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Apex Legends (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Respawn Entertainment je izvijestio da je "single line of code" uzrok višemjesečnog problema sa zvukom u "Apex Legends", iako je od tada popravljen.

Kao što je detaljno opisano na Reditu, menadžer zajednice Respawn Ejmi Tisen objasnila je da je od februara primijećeno da se neki zvučni efekti poput eksplozija granata ili pucnjeva, ne reprodukuju.

Respawn je sugerisao da je greška povezana sa činjenicom da se samo 128 efekata može pokrenuti po kadru servera, a neispravan efekat je iskoristio sve te razmake, stoga su nedostajali plejeri zvučnih efekata.

Međutim, Tisen je priznala da je pokušaj pronalaženja razloga značio "traženje igle u plastu sijena", jer je sa svakim ažuriranjem sezone bilo mnogo promjena.

Na kraju je Respawn uspio da potvrdi da su efekti isključeni stvaranjem nerealnih test slučajeva, poput 50 likova koji istovremeno pucaju iz oružja.

Nakon još više testova, otkriveno je da je single line of code identifikovana kao glavni uzrok problema.

Krivac je Nemesis, oružje koje je u februaru dodato u Apex Legends. Prema Tisen, u oružju postoji linija koda koja zaustavlja djelovanje čestica dok je oružje nenapunjeno, ali zbog greške, svaki igrač koji nosi Nemesis stvorio je efekat “zaustavljajuće čestice” svakog kadra.

Nakon što je identifikovao problem, Respawn je uspio da objavi ispravku prošle nedjelje. Međutim, ova anegdota služi kao podsjetnik da je stvaranje igara mnogo teže nego što se čini, kao što je Tisen istakla, "minut igre Apex igrača ekvivalentan je tome što 10 tester igrača igra igru tokom cijele godine".

Bonus video: