Veliki šokovi na Major-u: Ispali G2 i Navi

Iako su na poslednji CS:GO Major (na ljeto izlazi CS:GO 2) stigli kao favorite za osvajanje, ponajviše zbog dva najbolja igrača koja ih vode, ispadanjem u legends fazi G2 i Natus Vincere nijesu uspjeli da uđu u plejof takmičenja

5963 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Blast/Esl
Foto: Blast/Esl

Aleksandr „s1mple“ Kostyliev i Nikola "NiKo" Kovač, neće imati priliku da se bore za pehar u Parizu nakon što su njihovi timovi Natus Vincere, odnosno G2, doživjeli poraze u finalnim rundama pred plejof fazi.

Stari esport rivali, G2 i Fnatic su se sastali u okviru četvrtog kola, u meču u koji je G2 ušao kao veliki favorit. Duel je započet na Infernu, mapi koju je G2 igrao sjajno tokom cijelog turnira, pogotovo na T strani.

Ovoga puta Fnatic je započeo na T strani što je dovelo do ubedljive 11-4 prednosti na poluvremenu, ali je G2 uzvratio istom mjerom i uspijeva da izbori produžetke u kojima je došao do 19-16 pobjede.

Samo jedna mapa je dijelila G2 od sjutrašnjeg potencijalnog okršaja sa Na’Vi za prolaz u plejof, ali je Fnatic uspio da u potpunosti preokrene meč u nastavku.

Paris Major
foto: ESL

Fnatic odnosi 16-11 pobedu na mapi Ancient i pored 27 fragova Justina „jks“ Savage, koji je prebacio 100 adr skor na drugoj mapi. Fnatic je imao 9-6 prednost na poluvremenu koju su znali da sačuvaju i spriječe G2 da završi meč već nakon druge mape.

Vertigo je odlučio pobednika, a na njemu na scenu stupa Nico „nicoodoz“ Tamjidi i sa 27 fragova predvodi Fnatic do velikog uspeha. Ponovo je Fnatic vodio 9-6 nakon prvog djela igre, ovoga puta igrajući CT stranu, a u nastavku održavaju prednost sve do konačne 16-13 pobjede.

Natus Vincere neočekivano poražen od Montea

S druge strane, Na’Vi je juče propustio prvu veliku priliku za prolaz u plejof, kada ih je savladala ekipa Monte, a juče je od njih bio bolji i FaZe Clan.

Izgledalo je kao da je Na’Vi na dobrom putu da pobijedi nakon što su poveli 1-0 na protivničkom piku. Na’Vi je slavio 16-13 na mapi Overpass, ali je FaZe silovito uzvratio na mapi Mirage gdje su odnijeli ubedljivu 16-5 pobedu.

Paris Major
foto: Blast.tv Paris 2023

Anubis je odlučio pobednika, a na njemu FaZe uzima samo sedam rundi na T strani u prvom dijelu igre, što je Na’Vi znao da iskoristi u nastavku i dođe do šest meč poena pri rezultatu 15-9. Ipak, FaZe herojskom igrom uspijeva da veže šest rundi i izbori produžetke. Smjenjivali su se timovi u prednost tokom produžetaka, ali je pri samom kraju s1mple u više navrata promašio snajperom kada je bilo najpotrebnije da pogodi, i na kraju FaZe odnosi 22-19 pobedu, uz velikih 40 fragova Helvijsa „broky“ Saukantsa.

Plejof faza

  • Vitality
  • Heroic
  • Monte
  • Liquid
  • GamerLegion
  • FaZe Clan
  • Into the Breach
  • Apeks

Bonus video: