Nintendo ukida igru Pac-Man 99

Prema Nintendu, funkcije igre će početi da se isključuju od avgusta, prije nego što se cijela igra ukloni iz internet prodavnice u oktobru

2005 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nintendo je potvrdio planove za zatvaranje besplatne igre pod nazivom Pac-Man, koja je lansirana 2021. godine kao zamjena za Super Mario Bros. 35 i dozvoljavao je do 99 korisnika Nintendo Switch Online da se takmiče za titulu posljednjeg preživjelog Pac-Mana. Prema Nintendu, funkcije igre će početi da se isključuju od avgusta, prije nego što se cijela igra ukloni iz internet prodavnice u oktobru.

Iz igre će biti uklonjena mogućnost kupovine prilagođenih tema i to već od 8. avgusta. Mjesec dana kasnije, 8. septembra, igrači više neće moći da kupe nijedan dodatak za Pac-Man 99, a 8. oktobra će igra biti uklonjena sa liste i sve mrežne usluge će prestati da rade.

Nintendo je potvrdio da će plaćeni režimi igre CPU Battle, Blind Time Attack i Score Attack i dalje biti dostupni za reprodukciju nakon uklanjanja glavne igre sa liste jer rade van mreže. Plaćene prilagođene teme takođe će biti dostupne za gledanje van mreže, a svaki kupljeni sadržaj može se ponovo preuzeti nakon što Pac-Man 99 prestane sa radom.

Nintendo nije naveo razlog za uklanjanje igre. Izjava na njihovoj veb stranici jednostavno glasi:

”Pac-Man 99 će biti dostupan kao dio pretplate na Nintendo Switch Online do 8. oktobra 2023. Nakon tog datuma, usluga na mreži će biti nedostupna”.

Prošle godine je objavljeno da je u razvoju film u stvarnom vremenu zasnovan na video igri Pac-Man.

Bonus video: