Kompanija Take-Two znatno smanjila broj igara

Iz firme objašnjavaju da su odlaganja u razvoju igara nužna jer igrači traže kvalitet, te da ih moraju ispoštovati

2829 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Početkom ove godine kompanija Take-Two Interactive imala je plan na tržište da izbaci čak 87 igara do proljeća 2025. Međutim, novi finansijski izvještaj o poslovanju otkrio je da se taj plan donekle promijenio. Neke su igre morali odgoditi, neke su čak i otkazali. Nije otkriveno koje, ali sada se do proljeća 2024. godine nadaju da će lansirati ukupno 16 naslova.

Ono što je zasad poznato je da će među tim igricama biti NBA 2K24 i WWE 2K24, no ostatak ponude je nepoznanica. Rečeno je samo da ćemo vidjeti i jedan potpuno novi IP njihovog tima, što nam zvuči kao da bismo uskoro mogli igrati Judas - novu igru tvorca BioShocka, koja je predstavljena krajem prošle godine. Međutim, moguće je i da se tu radi o nečemu što još nije najavljeno.

U bilo kojem slučaju, najveća vijest u svemu ovome jest što će Take-Two na tržište lansirati manje igara nego što su planirali. Voditelj firme Štraus Zelnik objašnjava to time da su odlaganja u razvoju igara nužna jer igrači traže kvalitet, te da ih moraju ispoštovati.

16 igara objaviće kompanija Take-Two iako je prvobitno bilo najavljeno da će ih biti čak 87

”Potrošači zahtijevaju kvalitet i ponekad nam je za dostavljanje iste potrebno duže od očekivanoga”, izjavio je Zelnik, dodavši kako izazov u produkciji predstavlja i politika firme koja omogućava radnicima da rade od kuće.

Bonus video: